Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Dinamo će na Lyon bez najboljeg igrača! Petev poručio: ‘Tko god izađe na teren mora ginuti za Dinamo’

Autor:

Prvak Hrvatske i dalje ne zna za pobjedu u elitnom europskom natjecanju, a domaća utakmica s Lyonom prilika je da barem malo poprave dojam i 'ispeglaju' negativnu statistiku, ako ničime onda barem kojim pogotkom.

Pred Dinamom je peto kolo Lige prvaka u kojem će na svojem Maksimiru ugostiti Lyon. Prvak Hrvatske i dalje ne zna za pobjedu u elitnom europskom natjecanju, a domaća utakmica s Lyonom prilika je da barem malo poprave dojam i ‘ispeglaju’ negativnu statistiku, ako ničime onda barem kojim pogotkom. Dvoboj su najavili Dinamov trener Ivajlo Petev i Mario Šitum.

“Očekuje nas utakmica u koju ulazimo s potpuno drugačijom psihologijom, moramo biti svjesni što nas sutra čeka. Moramo biti disciplinirani, ispuniti sve zadatke u igri i na terenu izgledati kao momčad. Želimo odigrati jako dobru utakmicu, to nam je sada jako bitno” rekao je Ivajlo Petev.

Otkrio je Petev kako će Dinamo protiv Lyona igrati bez ponajboljeg igrača. “Soudani neće igrati, još nije spreman za takve dvoboje. Svi drugi su spremni, pa ćemo nakon večerašnjeg treninga odlučiti tko će igrati. Naravno, nema suspendiranog Stojanovića , niti ozlijeđenih Antolića, Leškovića i Goncala”, veli Petev.

Dinamo je kiksao protiv Istre u HNL-u, a pitanje je li Petev uspio podići momčad? “Nisam bio zadovoljan utakmicom protiv Istre, rekao sam to igračima. Najbitnije je da pametno analiziramo svoje greške, a sada budemo željni pobjede. Tko god izađe na teren mora ginuti za Dinamo. Vjerujem da će već sutra biti reakcije kod mojih igrača”, tvrdi Bugarin.

Rijeka je također remizirala sa Slavenom pa su šanse još uvijek iste. “Prvenstvo je jako dugo, svaka ekipa će negdje gubiti bodove. Od prvog dana pričam da mi je bitan samo Dinamo, ne zanimaju me drugi klubovi. To su normalne stvari, ali neke druge stvari moramo promijeniti. Prije svega moramo pokazati želju, dokazati da želimo pobjedu više od naših suparnika”, poručio je Petev.

Uključio se tada i Mario Šitum, a evo kako on vidi šanse protiv Lyona.

“Kako je rekao šef, znamo tko nam stoji na suprotnoj strani, jedna jako kvalitetna momčad. Mi u toj utakmici imamo nešto za reći, nećemo se olako predati, imamo već određeno iskustvo iza sebe. Kod nas postoji velika želja, želimo sutra demonstrirati da nismo samo promatrači u Ligi prvaka” kazao je Mario Šitum.

Šitum je optimist i tvrdi kako ne treba dugo razglabati o prošlosti. “Nogomet je specifičan posao u kojem se stalno morate dokazivati. Treba zaboraviti što je bilo jučer, okrenuti se budućnosti. Analizirali smo sve greške, vjerujemo da ih nećemo ponoviti, spremni smo za novo dokazivanje. To je temelj kako se treba pripremiti za neku utakmicu. U svoje ime obećajem da ću uvijek, kada god i koliko god igrao, pružati sve od sebe. A siguran sam da i moji suigrači tako razmišljaju”, veli Mario.

Autor: