Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

DEVERIĆ SASVIM ISKRENO: Otkrio najveći problem Dinama i Hajduka i kako se izgubio identitet derbija!

Autor: Andrija Kačić Karlin

"Istina je, danas nema takve kvalitete kako je bilo u moje vrijeme.  Hajduk se dugo traži, Dinamo je prepun stranaca, ma i Hajduk,  i nekako se pomalo i gubi identitet derbija"...

Stjepan Deverić ima nadimak “Štef”, ali u jednom dijelu karijere bio je i “Stipe”. Obožavan igrač i dok je igrao i u Dinamu i u Hajduku i danas pozorno prati nogomet, radi u njemu, a svaki derbi gleda iz dvostruke  perspektive. Nećemo sada o tome zašto je Deverić sredionom osamdesetih godina otišao iz Dinama u Hajduk, ali ćemo o današnjem derbiju njegovih bivših klubova.

Koliko je velik igrač bio svjedoči i činjenica da ga navijači jednog i drugog kluba smatraju svojom legendom. Brz, dribler, asistent, strijelac, ukratko Deverić je imao sve ono što danas ima Messi i nemojte se smijati takvoj usporedbi. Baš si nešto razmišljamo, da je Deverića bilo staviti u okružje u kakvom igra Messi, s 10 još vrhunskih majstora, svašta bi bilo…

Kad upitate Deverića o današnjim derbijima “Štef” alias “Stipe” će vam isprve reći:

“Istina je, danas nema takve kvalitete kako je bilo u moje vrijeme. Hajduk se dugo traži, Dinamo je prepun stranaca, ma i Hajduk, i nekako se pomalo i gubi identitet derbija. No, derbiji su i blago svakog nogometa, pa tako i hrvatskog.  Možda su malo učestali u ovoj ligi od 10 klubova, četiri derbija  u sezoni  devalviraju događaj. Opet, s druge strane navijačima je četiri puta bolje gledati Dinamo i Hajduk nego dvoboje Dinama i Hajduka s nekom slabijom momčadi.  Osobno bih volio da je manje stranaca u tim derbijima, volim gledati naše mlade nogometaše”.

Tko je favorit?

“Ne može u derbiju biti favorita, da ima favorita to ne bi bio derbi.  Očekujem zanimljive igračke dosege, derbi je uvijek inspiracija za dobre igrače. U derbiju mora biti čovjeka odluke, tragičara, nesretnika i sretnika. Tako je bilo barem u moje vrijeme.  Iskreno, volio bih da je Hajduk inače malo jači pa da je konkurentan Rijeci i  Dinamu, bilo bi nam  tada odlično prvenstvo.  Oh da, želim i sportsko nadmetnaje i lijepo navijanje, nije puno to što tražin, zar ne”?




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.