Facebook/Dejan Lovren: Foto: John Powell
Facebook/Dejan Lovren: Foto: John Powell

DEJAN LOVREN PROGOVORIO O BUDUĆNOSTI: ‘Želim natrag u reprezentaciju, ali imam jedan uvjet’

Autor:

Objasnio je kako je došlo do ultimatuma Čačiću i što je potrebno da se vrati u reprezentaciju.

Dejan Lovren trenutno je sa svojim Liverpoolom u San Franciscu, odnosno u kampu nedaleko od tog grada, gdje se pripremaju za skori početak Premiershipa. U SAD-u će igrati tri prijateljska susreta protiv Chelseaje, Milana i Rome. Lovrenu je nedavno ukazana velika čast, naime, menadžer Redsa, Jurgen Klopp, dao mu je kapetansku vrpcu. Veliko je to priznanje za Lovrena kojemu je ovo zapravo i zenit karijere. Lovren je u razgovoru za Sportske novosti otkrio kako se osjeća kao kapetan, ali je govorio i o gorućoj temi povratka u reprezentaciju.

Lovrenu je čast što je kapetan Liverpoola, ali svjestan je kako tu ulogu mora i opravdati. “Naravno da mi je bilo drago što me trener vidi kao kapetana. Kao što sam bio sretan kad sam nosio kapetansku vrpcu na prijateljskoj utakmici s Wiganom. Ali, polako, sad nam se priključuju iskusniji igrači Englezi, vidjet ćemo kako će biti u budućnosti. Sretan sam i ponosan, ali najvažnije će biti na terenu pokazati najbolje od sebe, opravdati činjenicu da me trener Klopp vidi kao čovjeka koji može biti lider momčadi”, kaže Lovren.

Liverpoolu prognozira visoko mjesto u Premiershipu. “Ne bojim se kazati da će Liverpool završiti vrlo visoko, pri vrhu Premiershipa! Predviđam zanimljiv Premiership, nikome neće biti lako igrati protiv nas, jaki smo, bit ćemo moćni”, veli Dejan.

Nakon kratkog razgovora o Liverpoolu, Lovren se napokon izjasnio o neizvjesnoj budućnosti u reprezentaciji kao i o ne(uspjehu) Vatrenih na Euru.

Euro je, kaže, pratio i navijao, ali nije baš oduševljen postignućem. “Razočaran sam! Rezultatom naravno, jer smo ispali prerano, u osmini finala. Na našem slučaju najbolje se pokazalo kako u nogometu uvijek ne pobjeđuje bolji. Ne treba biti previše mudar ili biti preveliki nogometni analitičar da bi se zaključilo kako smo bili mnogo bolji od Portugala. Nadigrali smo ih… Ali što? Ispali smo. Ma, stalno na europskim prvenstvima ispadamo do lošijih suparnika”, komentira Lovren, pa napominje kako smo s ovom momčadi glatko mogli do polufinala ili finala.

Kazao je i kako je njegovo srce bilo uz momčad, ali da je bio silno nesretan jer nije bio u momčadi. Mogao je biti u Francuskoj, ali presudio je ipak njegov čvrst stav i ultimatum kojeg je stavio pred Čačića.

“To je bila moja odluka, na kraju i odluka izbornika Ante Čačića. Bilo pa prošlo, vjerujem da će u budućnosti biti bolje! Nadam se da ćemo krenuti pravi, boljim putem”, kaže Lovren i kreće u priču o povratku u reprezentaciju.

“Pa zar sam ikada kazao da više ne želim igrati za Hrvatsku? Nije valjda netko to tako shvatio? Nikad ništa slično nisam kazao u tom kontekstu. Da bude svima jasno, želim igrati za Hrvatsku! Otvoren sam za svaki razgovor, ali želio bih da se u razgovoru riješe sve nedoumice i nesporazumi. Vjerujem da će onda u budućem vremenu zaista sve biti bolje”, otkrio je Lovren.

Lovren kaže kako bi se vratio u momčad bez obzira na to što je Čačić trener. “Mogao bih sada deset minuta pričati o odnosu Ante Čačića i mene. Međutim, ja sam uvijek za razgovor. Želim da se ova priča riješi na miran način, kulturno, korektno. Iskreno, nekako sam stalno bio apostrofiran kao čovjek koji je prepotentan i bahat, da se volim svađati. Pa su onda mnogo pisali i govorili da postavljam ultimatume. Navikao sam na to. Međutim, ja samo imam svoje mišljenje, svoj stav i uvijek ću ga javno iskazati. Nisam od onih koji će u uskom društvu govoriti jedno nekome iz leđa, a onda u javnost gurati zašećerene rečenice”, kaže Lovren.

Potom je još jednom objasnio u čemu je zapravo bio problem.

“Opet, kratko i jasno. Nisam se mogao gledati na klupi za pričuve”, odrješito će Lovren.

Lovren je, podsjetimo, pred Čačića stavio ultimatum “ili ću igrati u prvih jedanaest ili ne idem na Euro”, što Čačiću, logično, baš i nije dobro sjelo. Lovren se sada potrudio malo podrobnije objasniti što je točno mislio kada je postavljao ultimatum.

“Idemo sad definitivno razjasniti tu rečenicu, bez ikakvih ograda. Nikada, baš nikada me se nije gledalo kao igrača za prvu postavu reprezentacije! Kao što me se, recimo, gleda ovdje u Liverpoolu. Dakle, vjerujem da će svi razumjeti. Naravno da ne mogu od bilo kojeg trenera tražiti da budem u udarnih jedanaest, to je nemoguće. To nikad ne bih napravio, to nije normalno. Međutim, to je poanta priče, želim samo imati dojam da me se – doživljava. Da me se doživljava kao igrača koji može igrati u prvih jedanaest, da sam tu. Kao što je to kod trenera Kloppa. Ne trebam ja uvijek igrati u udarnom sastavu, ali vidim da sam stalno tu, da me se cijeni, da sam u konkurenciji. Da, želio sam u reprezentaciji imati drukčiji status. Dakle, ono što sam kazao, hoću da me izbornici “doživljavaju”, da se ne osjećam kako sam tu samo zato da budem tu, da popunjavam broj”, završava Lovren.

Autor:

ZADNJE VIJESTI