Facebook: Roberto Firmino (Official)

DANAS JE ZVIJEZDA PREMIERSHIPA! Hoffenheim priznao: Roberta Firmina smo otkrili na Football Manageru!

Autor: Bruno Herljević

Nije Hoffenheim jedini koji se okoristio FM-om kao alatom, koristi ga i Everton koji je 2008. godine potpisao ugovor prema kojemu koristi podatke i mrežu skauta FM-a.

Brazilski nogometaš, Roberto Firmino, procvao je pod palicom Jurgena Kloppa i ove sezone je jedan od najboljih igrača u Premiershipu, ali pitanje je bi li njegova karijera ovako završila da ga skaut Hoffenheima nije otkrio na računalnoj nogometnoj simulaciji “Football Manageru”.

Malo koji ljubitelj najvažnije sporedne stvari na svijetu nije čuo za ovu simulaciju, a zašto je toliko cijenjena potvrđuje i činjenica da je kao alat koriste skauti renomiranih europskih klubova, poput Evertona i Hoffenheima.

Brazilac je došao u Hoffenheim iz Figueirenesa 2011. godine za četiri milijuna eura u Bundesligaša, a skaut Lutz Pfannenstiel otkrio je kako je zapravo saznao za Firmina. “Kolega i ja smo strastveni igrači Football Managera i slučajno smo otrkili Firmina. Bio je ubojit u Figueirenseu pa smo ga odlučili skautati i na koncu smo ga doveli u Hoffenheim. Bilo je dosta skepse jer smo igrača iz druge brazilske lige doveli za toliko novca, ali na kraju smo ipak napravili dobar posao”, kazao je skaut.

Bio je to velik rizik, ali samo za one koji ne poznaju vjerodostojnost Football Managera. Simulacija je to koja ima bazu s više od 300 tisuća nogometaša iz cijelog svijeta i surađuje s preko tisuću pravih skauta iz više od 50 zemalja svijeta. Isto tako, razrađuju sposobnosti igrača do najsitnijeg detalja i rijetko kad griješe. Svi koji su ikada igrali ovu simulaciju znat će da je to istina, a oni koji nisu mogli bi isprobati i uvjeriti se sami.

Nije Hoffenheim jedini koji se okoristio FM-om kao alatom, koristi ga i Everton koji je 2008. godine potpisao ugovor prema kojemu koristi podatke i mrežu skauta FM-a. Vrijedan je to alat i za klubove sa slabijom skautskom mrežom i siromašne klubove jer je ovako zasigurno lakše tražiti igrače nego plaćati avionske karte, smještaje i na koncu visoke plaće skautima.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.