Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

DALIĆ OKUPLJA ZVJEZDANI STRUČNI STOŽER: Nakon Ladića i Olića stiže legendarni kapetan?!

Autor: Bruno Herljević

Dalićev prvi potez bio je dovođenje Ivice Olića. Legendarni "vatreni borac" prihvatio je poziv Dalića

Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, nište ne prepušta slučaju i odmah po preuzimanju nacionalne vrste krenuo je slagati “kockice” koje je Čačić dvije godine rastavljao. Dalić je najavio pozive čak četvorici nogometaša koji su trenutno u dobroj formi, spominjao je Vlašića, Brekala, Rebića i Leovca, a očekuje se i povratak Strinića, odnosno, ispadanje Pivarića iz opticaja.

Dalić je detektirao problem s manjkom naboja u svlačionici, o čemu je ranije govorio Modrić i poradio je na tome tako da se to već moglo primijetiti na utakmici s Ukrajinom. Nogometaši su u dobroj formi i fizičkoj i igračkoj jer u klubovima na većinu njih zamjerke nema, ali trebalo je i vjerojatno još treba poraditi na atmosferi i taktici. No, Dalić ne može sve sam pa je tako odlučio okupiti privremeni stručni stožer.

Od Čačićeve stručne ekipe ostao je samo Marijan Mrmić, trener vratara, a posljednji je stožer napustio kondicijski trener Leonard Sovina, kojeg je Čačić doveo iz Lokomotive. Dalićev prvi potez bio je dovođenje Ivice Olića. Legendarni “vatreni borac” prihvatio je poziv Dalića i već od nadolazećeg vikenda kreće s praćenjem utakmica. Dalić želi i Dražena Ladića koji nije u najboljim odniosima sa Savezom, ali izbornik je rekao da ne želi da mu se itko mješa u posao i odluke jer u protivnom odlazi. A tko zna, možda nas na proljeće dočeka i nešto drugačiji savez.

No, Dalić uz sebe na klupi vidi i Darija Srnu. Navodno su se vidjeli prije utakmice u Kijevu, a svi smo vidjeli kako je Srna zdušno bodrio svoje bivše suigrače i kako mu se Modrić klanjao nakon velike pobjede. No, navodno su Srna i Dalić razgovarali još jednom nakon toga i to u Zagrebu. Navodno je Dalićeva ideja da Srna bude dio stručnog stožera već za utakmicu s Grčkom. No, to će možda biti problem jer je Srna pod istragom zbog dopinga u Ukrajini i mora dokazati svoju nevinost.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.