Photo: Igor Kralj/PIXSELL

DALIĆ JE VEĆ BIVŠI! Jedan od najboljih trenera na svijetu vodit će Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu?

Autor: Bruno Herljević

Čovjek koji je bio prvak u četiri od pet najjačih liga u Europi, trenutno je bez angažmana i navodno pregovara s HNS-om oko preuzimanja reprezentacije.

Čovjek koji je Ligu prvaka osvojio tri puta i igrao je četiri puta u finalu tog najelitnijeg europskog natjecanja, čovjek koji je bio prvak u četiri od pet najjačih liga u Europi, trenutno je bez angažmana i navodno pregovara s HNS-om oko preuzimanja reprezentacije.

Carlo Ancelotti ostao je bez posla usred sezone nakon što je zaredao nekoliko loših rezultata u Bayernu i Bavarci su raskinuli suradnju s njim i vratili Juppa Heynckesa. No, talijanska Gazzetta dello Sport tvrdi kako je Ancelotti blizu novog angažmana, ali ovaj put to neće biti klupski posao, već na razini reprezetnacije. Ugledni milanski dnevnik tvrdi kako Hrvatski nogometni savez nudi Ancelottiju jednokratni posao da vodi Hrvatsku samo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji sljedeće godine, pod uvjetom da Zlatko Dalić Vatrene tamo i odvede.

Dalić je reprezentaciju ionako preuzeo samo za utakmicu s Ukrajinom, a produžio je angažman za oglede s Grčkom 9. i 11. studenog. Nakon toga Dalića za Savez ne veže ništa, premda se tvrdi kako će ostati ako izbori plasman. No, Gazzetta tvrdi kako su “u HNS-u uvjereni da je u njihovoj reprezentaciji previše dobrih igrača i da za rezultat na SP-u treba vrhunski trener”.

Gazzetta navodi i kako se u inicijalnim pregovorima s Ancelottijem nije govorilo o financijama, ali tvrde kako bi Ancelotti bio voljan malo spustiti cijenu za priliku da vodi reprezentaciju na Svjetskom. Ono što je poznato da je Ancelotti u Realu zarađivao oko 7.5 milijuna eura godišnje, a HNS si ne može priuštiti vjerojatno ni polovicu toga.

Ancelotti je imao trofejima bogatu karijeru, a započeo ju je 1995. u Reggiani, pa je vodio Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid i Bayern do prije tri tjedna.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.