Photo: Igor Kralj/PIXSELL

DALIĆ DRASTIČNO MIJENJA SASTAV ZA ISLAND! Evo zašto je odlučio izbaciti neke igrače iz prve postave

Autor: Bruno Herljević

Dan nakon jedne od najvećih pobjeda Hrvatske u povijesti, izbornik Zlatko Dalić izašao je pred novinare i prokomentirao 3:0 pobjedu protiv Argentine u drugom kolu skupne faze Svjetskog prvenstva. Njegova je momčad izborila osminu finala, a evo kako je on to proživio.

“Svi smo sretni zbog pobjede. Najvažnije je da smo ostvarili cilj. Očekivali smo ga, ali ne na ovako impresivan način. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom stilu dalje”, izjavio je Dalić i rezimirao igru Hrvatske na najjednostavniji mogući način. “To je to”, reče Dalić.

“U pet utakmica otkako sam izbornik zabili smo 11, a primili samo jedan gol u službenim utakmicama. Jedini gol primili smo iz prekida protiv Grčke”, veli Dalić.

Dalić je najavio da će ipak odmoriti neke važnije igrače na utakmici s Islandom, ali svejedno tvrdi da će ići na prvo mjesto.

“Hoću biti prvi u skupini. Nećemo kalkulirati, to se uvijek obije o glavu. U susretu protiv Islanda moramo misliti i o osmini finala. Imamo igrača kojima prijeti suspenzija zbog kartona. Bit će promjena u sastavu, neću staviti igrače koji imaju žute kartone, to je preveliki rizik”, napomenuo je Dalić.

“Ovo je moja najveća pobjeda u trenerskoj karijeri. Ovo se rijetko doživi, ali to nas ne smije prebaciti, ne smijemo pasti u euforiju. Izborili smo drugi krug, napravili smo minimum”, kazao je izbornik.

“Mi moramo gledati samo sebe. Mi smo ovako kvalitetne igrače imali i prije, možda je nismo djelovali kompaktno kao grupa kao jučer i protiv Nigerije. Sigurno je da nas cijeli svijet sada gleda drugačije. Cijelo Svjetsko prvenstvo je dosta čudno, favoriti teško pobjeđuju. Nije lako, svi igraju nogomet. Imamo vjeru u sebe, a nakon jučer i drugi imaju vjeru u nas”, veli Dalić.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.