Cro Cop bi mogao požaliti što je izašao iz mirovine: Na Rizinu ga čeka bivši prvak UFC-a razornog udarca (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Četvrtfinale je 29. prosinca dok će se polufinale i finale održati dva dana kasnije. To znači kako bi se Mirko mogao u svega par dana susresti s dvjema legendama borilačkog sporta.

Bivši privremeni prvak UFC-ove teške kategorije, Shane Carwin, vraća se u ring nakon pet godina mirovine i postaje sudionikom Rizinova turnira u otvorenoj kategoriji. Carwin ima impozantan skor od 12:2, odnosno, sedam pobjeda nokautom, pet ‘submissionom’, a jedan poraz upisao je sudačkom odlukom, dok je drugi put poražen ‘submissionom’.

Carwin je zagazio u 42. godinu života, a već se neko vrijeme šuškalo o njegovu povratku, da bi na kraju potpisao za japansku promociju, a svoj debi će imati u drugom krugu Grand Prix turnira koji se održava u Saitama Areni 29. prosinca. Na tom će turniru nastupiti i naš Mirko Filipović, a postoji i mogućnost da se njih dvojica bore.

Bila bi to prava poslastica jer je Carwin izuzetno opasan i eksplozivan borac s razornim udarcima koji rijetko kada štedi svoje protivnike. Dobar je i u ‘stojki’ i na parteru, bivši je hrvački prvak NCAA divizije 2, ali krasi ga i sjajna udaračka tehnika kojom se proslavio u UFC-u. Svoj vrhunac doživio je u borbi s Frankom Miron na UFC-u 111., a zamalo je osvojio titulu protiv Brocka Lesnara. Kasnije je poražen na UFC 131 turniru 2011. godine od Juniora dos Santosa, a nakon toga se povukao u mirovinu.

Spomenimo kako se šuškalo da će Lesnar i Carwin ponovo ukrstiti rukavice, ali od toga za sada neće biti ništa jer se Carwin odlučio za Rizin, a Lesnar je u UFC-u.

Ono što je za sada poznato jest da će se Mirko u idućoj rundi susresti sa Wanderleyem Silvom, a ostali parovi bit će poznati uskoro. Četvrtfinale je 29. prosinca dok će se polufinale i finale održati dva dana kasnije. To znači kako bi se Mirko mogao u svega par dana susresti s dvjema legendama borilačkog sporta.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.