screenshot, youtbe

Crna Gora vodila u Armeniji 2-0 i poražena 2-3, Škoti promašivali, a Englezi bespoštedno pogađali

Autor: Andrija Kačić-Karlin

Sjeverna Irska je bila bolja od Azerbajdžana našeg Roberta Prosinečkog s 3-0, golovima Laffertyja, McAulyja i Laughina, Slovenija slavila na Malti

Englezi su bili bespoštedno učinkoviti, sve što su tukli na vrata Škota je ulazilo, a Škoti su svoje brojne šanse promašili. Naposljetku, jedna od klasika  svjetskog nogometa, 142. po redu, Engleza i Škota završio je 3-0 (1-0) pobjedom Engleske na novom Wembleyu. Strijelci za Englesku bili su Sterling, Lallana i Cahill. U skupini F kojoj pripadaju Englezi i Škoti odigrane su još dvje utakmice, Slovačka je bez problema svladala Litvu s 3-0, dočim je Slovenija slavlila na Malti 1-0 pobjedom, golom Verbiča.

Engleska nakon 4 kola ima 10 bodova, Slovenija 8, Slovačka 6, Litva 5, Škotska 4 i Malta je bez bodova.

Odigrane su i tri utakmice u skupini C – Češka je pobijedila Norvešku 2-1 pogocima Krmencika i Zmrhala, a Sjeverna Irska je bila bolja od Azerbajdžana našeg Roberta Prosinečkog s 4-0, golovima Laffertyja, McAulyja, Laughina i Bunta. Na koncu, na gostovanju u San Marinu Njemačka je pobijedila s 8-0, strijelci su bili Gnarby tri, Hector dva i Khedira, Volland i Stefanelli jedan gol.

Redoslijed skupine C: Njemačka 12, Sjeverna Irska 7, Azebajdžan 7, Češka 5, Norveška 3, San Marino bez bodova.

U skupini E bilo je burno. Crna gora je nakon prvog dijela vodila protiv Armenije 2-0 golovima Vukčevića i Kojaševića, no u nastavku je uslijedio posvemašnji preokret. Armenija je golovima Grigorjana, harojana i u zadnjim sekundama Gazarjana preokrenula na svoju 3-2 pobjedu. U istoj skupini Danska je pobijedila Kazahstan s 4-1, i Poljska u gostima Rumunjsku s 3-0. Redoslijed: Poljska, 10, Crna Gora 7, Danska 6, Rumunjska 5, Armenija 3, Kazahstan 2.

Odigrana je i jedna utakmica skupine A, Francuska je pobijedila Švedsku s 2-1. Francuska drži vodstvo s 10 bodova, Švedska ima 6, a s utakmicom manje Nizozemska 4, Bugarska 3, jelorusija 2 i Luksemburg 1 bod.

Autor: Andrija Kačić-Karlin