Facebook: C. Ronaldo (Official)

CRISTIANO RONALDO IZAZVAO SVJETSKI SKANDAL: Jednom fotografijom izravno uvrijedio pola milijarde ljudi (FOTO)

Autor: Bruno Herljević

Malo je reći da je izazvao neviđeno ogorčenje kod svojih obožavatelja na društvenim mrežama.

Jedan od najpopularnijih nogometaša današnjice svaki dan započinje objavom na društvenim mrežama i pozdravom ‘Bom dia’. No, ovaj četvrtak 20. listopada baš mu i neće biti tako dobar. Naime, poprilično ležernom fotografijom uvrijedio je otprilike pola milijarde ljudi, objavio je fotografiju na kojoj pozira nogom naslonjena na spomeniku Bude.

Jamačno to nije napravio namjerno i nije imao namjeru uvrijediti budiste i njihovo božanstvo koje štuje, kako smo kazali oko pola petsto milijuna ljudi, ali u buduće bi trebao pripaziti kako će pozirati u blizini predmeta koji itekako znače velikom broju ljudi.

Malo je reći da je izazvao neviđeno ogorčenje kod svojih obožavatelja na društvenim mrežama, a Ronaldovi profili na Facebooku i Instagramu obasuti su negativnim komentarima na njegov račun.

Instagram
Instagram

Dio krivice snosi i Marisa Mendes, kći njegova agenta, Jorgea Mendesa, koju je Ronaldo zaposlio kao administratoricu na njegovim društvenim mrežama. Nagađalo se i kako su Marisa i Ronaldo u vezi, ali oboje su to demantirali, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li ju Cristiano ‘najuriti’ nakon ove objave kojom je uvrijedio vjernike jedne od najvećih pet religija svijeta.

Prenosimo neke od poruka na njegovu Facebook profilu.

“Nemaš osnovnih manira. To je kip Bude”.

“Srami se! Ovo je božanski kip za budiste”.




“Jesi li išta naučio od roditelja?! Sjajan igrač, ali kakvo ponašanje”.

“Kako možeš staviti nogu na taj spomenik?! Pa to je čisto nepoštivanje jedne religije. Danas si izgubio jednog navijača”.

“Ovo je glup potez. Trebao bi poštovati sve religije”.




“Ovo je kip Bude, božanstvo koje štuju budisti, a ti stavljaš nogu na taj kip?! Nadam se da razumiješ kakvu si glupost napravio”.

“Imaš puno navijača budista i ovime si uvrijedio sve njih. Ovo nam kida srca. To samo budisti mogu razumjeti”.

“Pa ne možeš staviti nogu na taj kip, budalo. Makni je! Više ne navijam za tebe. Nismo očekivali ovakvo ponašanje”.

Bom dia

Fotografiju objavljuje Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.