Twitter

ČOVJEK IZ SJENE! Tko je Edo Crnjar, jedan od najmlađih nogometnih agenata u Europi?

Autor: Bruno Herljević

O njima se malo zna, a igraju izuzetno važnu ulogu u modernom nogometu, dakako, riječ je o agentima, to jest menadžerima nogometaša. No, zanimljivo je kada se u moru tih tajnovitih persona nađe jedan mladi entuzijast, a posebno je zanimljivo to što ima hrvatske korjene.

Ima svega 28 godina, a već gotovo deset godina pliva kao dupin s morskim psima iz svijeta nogometa. Tako je španjolska Marca započela tekst o jednom od najmlađih nogometnih agenata u Europi. Edoardo Crnjar, Talijan s hrvatskim prezimenom koji je zastupao brojne slavne nogometaše, zastupao je i mlade talente pa čak i trenere.

Crnjar je otkrio kako je uopće ušao u posao u kojem likovi poptu Mina Raiole i Jorgea Mendesa zarađuju puno više nego sami igrači koje zastupaju.

“Radio sam u trgovini automobilima, čiji je vlasnik bio otac moje bivše djevojke. Tada sam imao 20 godina, a u salon su dolazili nogometaši i s njima sam razvio dobre odnose. U njihov svijet ušao sam preko Alija Muntarija s kojim sam postao dobar prijatelj i tako sam počeo. Bili su tamo i Eto’o i Boateng”, ispričao je Crnjar.

Kaže kako je odmah krenuo s velikim poslom. “Počeo sam jako, transferom Muntarija iz Intera u Milan. Tražio sam pomoć od Federica Pastorella, jednog od moćnijih agenata u Italiji, nisam želio pregovarati”, prisjeća se mladi agent svog početka.

Crnjar je također zastupnik trenera Quiquea Stiena, koji je čak dvostruko stariji od njega. Njemu je osigruao transfer iz Las Palmasa u Betis.  “Zaljubio sam se u nogomet kakav je igrao Las Palmas. San mi je da Setiena jednog dana dovedem na klupu španjolske reprezentacije”, veli Crnjar koji zastupa Las Palmasove Aquilanija i Remyja, koji je tamo na posudbi iz Chelseaja.

Zastupao je i Kevin-Princea Boatenga koji je bio u Milanu, rodnom gradu Crnjara, u nekoliko navrata, a za njega ga veže zanimljiva angedota.




“Bili smo na odmoru u Grčkoj kada ga je iznenada nazvao Silvio Berlusconi, bila je subota poslijepodne. Pozvao nas je da dođemo k njemu dan kasnije. Boateng mu je rekao da ne može jer je u Grčkoj. Kad je poklopio, pitao sam ga je li upravo rekao ‘ne’ Berlusconiju. Rekao sam mu da ga nazove i kaže mu da stižemo. Godišnji odmor ili ne, ako Berlusconi zove, idemo na avion i stižemo. Kad smo stigli k njemu na večeru, tamo je bilo dvadesetal ljudi, političara, poduzetnika. Bili smo zajedno tri, četiri sata, gledali smo utakmicu na njegovoj televiziji. Za mene je to bilo nezamislivo”, otkrio je Crnjar.

Inače, Crnjar je u vrlo bliskim odnosima s Boatengom, ali izuzetno cijeni sve svoje igrače. “Veliki sam obožavatelj svojih igrača, a oni su moji obožavateljo. Ne bih bio ovdje bez njih. Oni su me izabrali za svog predstavnika, a ne ja njih. Muntari i Boateng su mi silno olakšali, otvorili su mi mnoga vrata. Imamo puno dublji odnos, eto Boatengu sam kum, kao i njegovom sinu”, kaže mladi agent.

Posao mu puno znači i njemu, kako tvrdi, nije problem radi 20 sati na dan. “Mlad sam pa mogu raditi 20 sati dnevno. Nitko me ne čeka kod kuće niti moram razmišljati o drugim stvarima. Odradim 180 letova godišnje, kod kuće provedem jedan dan tjedno. Nadam se da ću imati energije sve to podnjeto, to je jedini način da budem blizu igrača i klubova, a da postignemo rezultate. Važno je samo raditi”, zaključio je Crnjar.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.