Photo: Armin Durgut//PIXSELL

Ćorluka ne želi napustiti Moskvu i to s dobrim razlogom! Hrvatski branič postao najplaćeniji igrač ruskog prvenstva

Autor: Bruno Herljević

Zanimljivo je kako je Vedran sve ove godine dobivao ponude iz jakih klubova lige pet, ali uredno je produljivao vjernost ruskom prvoligašu.

Okosnica obrane u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, Vedran Ćorluka, član je moskovske Lokomotive još tamo od ljeta 2012. godine. Zanimljivo je kako je Vedran sve ove godine dobivao ponude iz jakih klubova lige pet, ali uredno je produljivao vjernost ruskom prvoligašu.

Baš zbog toga je hrvatski branič izuzetno cijenjen u klubu, iako je nedavno zagazio u 32. godinu, odnosno, već je u poznim godinama za nogometaše. Dokaz tome je i najnovija ‘platna lista’ koja je procurila u ruskim medijima i koja pokazuje kako je Ćorluka u samom vrhu najplaćenijih nogometaša Rusije.

Vedran po sezoni zarađuje 4.5 milijune eura, a isto toliko dobija i Zenitov Javi Garcia, dok je Bane Ivanović, koji je ove zime stigao iz Chelseaja u Zenit, svega 300 tisuća eura jeftiniji.

TOP 10 NAJPLAĆENIJIH NOGOMETAŠA U RUSIJI

Vedran Ćorluka (Lokomotiv) – 4.5 milijuna eura

Javi Garcia (Zenit) – 4.5 milijuna eura

Branislav Ivanović (Zenit) – 4.1 milijuna eura




Alex Song (Rubin) – 4 milijuna eura

Yann M’Vila (Rubin) – 4 milijuna eura

Igor Denisov (Lokomotiv) – 4 milijuna eura




Quincy Promes (Spartak) – 3.8 milijuna eura

Manuel Fernandes (Lokomotiv) – 3.8 milijuna eura

Artem Dzyuba (Zenit) – 3.6 milijuna eura

Luiz Adriano (Spartak) – 3.5 milijuna eura

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.