Photo: Filip Brala/PIXSELL

Ćiro ogorčen postupanjem Dinama prema Kranjčaru: ‘Tako čovjeka nasanjkati, to je zločin, meni je muka to promatrati’

Autor: A.K.K./B.H.

Jasno je bilo kako Kranjčar ima jednu ulogu, svojim imenom vratiti povjerenje navijača i svojim ugledom spasiti klub koji postaje siromašan dušom i na koncu siromašan igrom.

Dobar dio onih zagriženijih obožavatelja kluba koji stanuje u Maksimirskoj 128, shvatilo je kako Kranjčar dolazi u krivo vrijeme u Dinamo. U klubu je samo naizgled dobra atmosfera, “odlaskom” Mamića nije se ništa promijenilo, klub i dalje rasprodaje sve što valja, a ulaganja su minimalna, dobro nećemo se lagati, ulaganja nema. Jasno je bilo kako Kranjčar ima jednu ulogu, svojim imenom vratiti povjerenje navijača i svojim ugledom spasiti klub koji postaje siromašan dušom i na koncu siromašan igrom.

Nije uspio. Nije ni mogao kada mu je klub prodao kadar s kojim se nešto još dalo izvući. Morao je Cico izmišljati toplu vodu i gurati dojučerašnje juniore s par natjecateljskih utakmica u nogama u vatru. Oni su još vratili povjerenje, ali ostatak kompanije nije. Zakazalo je na sto strana, da ne ulazimo u dubinske analize i ponavljamo ono što već i “kikići” znaju. Cico je pravovremeno otišao i otišao je kao gospodin, bacivši rukavicu u lice ljudima koji očito premalo cijene njegovo ime. Ipak, klupska je to legenda, a ako ne cijenite klupske legende, ne cijenite ni klub. Ta, da nije bilo te legende klub ne bi osvajao niti gradio ime. Klub jednako legenda, legenda jednako klub…

Tu je situaciju kroz sličnu prizmu vidio i trener svih trenera, Miroslav Blažević koji nam je kratko kazao kako je to što je Dinamo napravio s Kranjčarom, nedopustivo.

“Ne mogu doći k sebi, tako se šutati s klupskim legendama. To nikad nijedan klub u svijetu nije napravio. Nijedan! Pa, Kranjčar je veći od svih nas, pa i od Dinama. Meni je to mučno promatrati, tako čovjeka nasanjkati, to je zločin. Mislim da me ogorčenje nikad neće napustiti”, rekao nam je Ćiro Blažević.

I u pravu je. Voljeli vi Kranjčara ili ne, kritizirali vi njegov rad i metode ili ne, čovjek je ipak zaslužio malo više poštovanja…

Autor: A.K.K./B.H.

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.