Photo: Igor Kralj/PIXSELL

ĆIRO ANALIZIRA ZA DNEVNO! Legendarni izbornik primijetio je nešto vrlo zanimljivo u debaklu Hrvatske protiv Perua!

Autor: Andrija Kačić Karlin

“Istina jest, rezultat je slab, ali ja sam i u ovom debaklu vidio neke ohrabrujuće stvari”, s tim uvodom dočekao nas je Ćiro Blažević koji je noć s petka na subotu proveo ispred televizijskog ekrana. Gledao je, dakako, dvoboj Hrvatske i Perua.

”To su vam takve utakmice. Zato se i igraju, da se uvide slabosti; dobre stvari shvaćamo kao normalne, ali moraju se uvidjeti i slabe strane momčadi. I mislim da je to Dalić sada konačno mogao vidjeti”.

Jasno nam je, uzvraćamo Ćiri, ali ipak je to izgledalo grozno…

”Jeste li svjesni da smo mi igrali bez tri igrača. A bez tri igrača ne možete dobiti Peru, ma ne možete mi se ni oduprijeti. Koja su to tri igrača? Ma, svi su to mogli vidjeti. Mandžukića nije bilo, Kalinića još i manje, a Strinića je bilo, samo u greškama. Je li posrijedi pristup spomenute trojice ili nešto drugo ja sad ne mogu odgovoriti. Ali, u pravoj utakmici oni će biti tu. Možda ih je omelo dugačko putovanje, ali oni zaista nisu bili na utakmici. No, nešto smo u ovoj utakmici i dobili”…

Što? Kakav je to dobitak u tako slabašnom izdanju reprezentacije, pitali smo Ćiru, a on nam je otkrio svoje viđenje koje je vrlo zanimljivo.

“Pa, pogledajte tu zvijer od Kramarića. Kad je ušao sve je sijevalo i grmilo. On je moćan, brz, lukav, možda je trebao i prije ući. Nebitno, pokazao je da se na njega mora baš ono najozbiljnije računati. Modrić je po običaju bio najborbeniji, a onaj tko je najbolji ne bi trebao biti najborbeniji. Mora se znati tko je šef u momčadi. Siguran sam da je to Dalić percipirao. Ako nije jadna mu majka. Ali, mislim da jest”.

Ima li dakle u ovakvim mini turnejama koristi za reprezentativce i trenere?




”Ima, pa makar doživjeli i rezultatske katastrofe, dobro je inače shvatiti da ne vrijediš koliko misliš da vrijediš. I da misaono dokučiš da još moraš puno jesti, raditi i misliti da bi bio bolji. Suparnik je jak, to se sad i pokazalo. Kad sam bio izbornik inzistirao sam na jakim prijateljskim utakmicama, igrali smo protiv Njemačke, Španjolske, Engleske, nismo uvijek dobro prošli i takve situacije su mi uvijek pomogle. Malo na te stvari treba gledati i na taj način, ne biti preoštar. Sjetite me se kad Hrvatska bude sjajila na svjetskoj smotri, a Peru bude običan prolaznik”…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.