FOTO: FFK Kosovo

Cirkus s registracijom: FIFA Kosovu darovala čak devetoricu igrača i to par sati prije utakmice!

Autor: Bruno Herljević

Naime, u manje od 24 sata prije početka službenog kvalifikacijskog ogleda, Kosovo nije znalo tko im sve smije nastupiti.

Lijepa je vijest da se maleno i mlado Kosovo neće osramotiti prvom službenom nastupu tako što na prste zbraja koliko igrača ima za prvih jedanaest dok im na klupi sjedi samo izbornik i liječnička služba. Neki će kazati da je bilo neprofesionalno ovako, na ‘horuk’, ubaciti Kosovo u skupinu kvalifikacija za Svjetsko prvesntvo i to par mjeseci prije početka istih. Valjda vođeni onom starom izrekom, ‘snađi se druže’, Kosovu su u FIFA-i priredili pravu glavobolju. Naime, u manje od 24 sata prije početka službenog kvalifikacijskog ogleda, Kosovo nije znalo tko im sve smije nastupiti.

No, ovo naprasno guranje Kosova u natjecateljski nogomet, ipak je završilo dobro, odnosno, FIFA je odobrila da protiv Finske smiju nastupiti čak devetorica igrača koji su branili boje neke druge države do sada. Kosovo će tako večeras u 20 i 45 imati na raspolaganju: Fanola Pededaja i Enisa Alusha (Njemačka), Bersanta Celina i Elbasana Rashanija (Norveška), Hekurana Kryeziua i Alberta Bunjakua (Švicarska), Sinana Bytycija (Austrija), Vedata Murica (Albanija) i Ertona Fejzullahua (Švedska).

No, to nije sve. Kosovo ima još namjanje trojicu nogometaša koji čekaju na odobrenje, ali straha nema, do utakmice je ostalo još par sati, što je sasvim dovoljno…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.