Ciroblazevic.hr

ĆIRINO PISMO KOJE MORATE PROČITATI: Cicu su žrtvovali kao pijuna u šahu! To što su mu napravili je zločin!

Autor: A.P.

''Tako se poigrati s klupskom legendom koja je ostavila dubok trag u Dinamu i u igračkoj i u trenerskoj karijeri. To je ispod svake razine, neljudski, nehumano, bit ću i oštriji – bezobrazno. Kranjčar nije bilo tko, Kranjčar je jedno od najvećih imena koje je Dinamo ikada iznjedrio. Zar to Barišić ne zna? Meni je to nedopustivo.'', navodi.

Cico Kranjačar 1982. godine bio je jedan od ključnih igrača ”Dinamovog proljeća”. Tada je Dinamo nakon 24 godine i to pod vodstvom Ćire Blaževića donio prvi naslov državnog prvaka u Zagreb.

No, s klupe voljenog kluba 34 godine kasnije, Cico Kranjčar je po treći put morao otići. A ovoga puta odlazak je bio tužan i mučan.

O tome što se dogodilo njegovom Cici nije mogao prešutjeti Ćiro Blažević. Trener svih trenera je na svojoj web stranici je napisao veoma efektno pismo.

”Upozoravao sam na mogući rasplet događaja u Dinamu, nisam se pomirio s riječima Mirka Barišića da se Kranjčaru sprema otkaz ako ne pobijedi u Rijeci. Tim riječima Dinamov predsjednik okrenuo je leđa treneru kojeg su izabrali prije 87 dana i koji je klub financijski osigurao prolaskom u Ligu prvaka. K tome, amnestirao je od krivice i igrače koji snose svoj dio odgovornosti. I dogodio se 2-5 poraz u Rijeci… Cico je sam otišao, nije želio da bude istjeran!

Tako se s Cicom nije smjelo postupiti. Ni u kojem slučaju. Ni u jednom trenutku! Sramotno!

Tako se poigrati s klupskom legendom  koja je ostavila dubok trag u Dinamu i u igračkoj i u trenerskoj karijeri. To je ispod svake razine, neljudski, nehumano, bit ću i oštriji – bezobrazno. Kranjčar nije bilo tko, Kranjčar je jedno od najvećih imena koje je Dinamo ikada iznjedrio. Zar to Barišić ne zna?  Meni je to nedopustivo.

Osjećam se slabo zbog toga.  Ma, ne mogu doći k sebi, tako se šutati s klupskim legendama. To nikad nijedan klub u svijetu nije napravio. Nijedan! Pa, Kranjčar je veći od svih nas, pa i od Dinama. Meni je to mučno promatrati, tako čovjeka nasanjkati, to je zločin. Mislim da me ogorčenje nikad neće napustiti. Čovjeku su dali jednu momčad, a rasprodajom u dva tjedna ostavili ga s drugom momčadi.  Žrtvovali su ga kao pijuna u šahu. Bez poštovanja  i korektnosti tako čovjeka poniziti, to zaslužuje svaku osudu. Ja se s time ne mogu i ne želim pomiriti. Hoće li itko reagirati?”




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.