Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

CICO NEUVJERLJIV: ‘Moramo nekako sačuvati rezultat iz Maksimira, ali nogomet je nepredvidiv’

Autor: Bruno Herljević

Dinamo u Gruziji igra uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka, a momčad je dobro prošarana problemima.

Dinamo u utorak u 19 sati izlazi na noge imenjaku iz Tbilisija u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka. Iz prve utakmice nosi povoljan rezultat od 2:0, ali u Gruziju je Dinamo otputovao s nešto više problema nego što ih je bilo uoči ogleda na Maksimiru. Trener Modrih, Zlatko Kranjčar, uoči utakmice nažalost nije bio odveć uvjerljiva nastupa.

“Moram reći da smo ovdje došli odraditi utakmicu u kvalitetnom izdanju. Trebamo nekako rezultat koji smo postigli u Zagrebu staviti na stranu i krenuti u ovu utakmicu kao da je nerješeno. Svjestan sam da taj rezultat može biti motivirajući za domaćina, a vjerujem da će biti puno više gledatelja koji će im biti dodatna motivacija. Ono što su pokazali u Zagrebu zaslužuje poštovanje. Mi moramo nekako sačuvati rezultat s Maksimira, ali isto tako ne smijemo biti previše opušteni i ne smijemo misliti da smo već prošli. Teška nas utakmica čeka, ali vjerujem da ćemo ostvariti prolaz dalje”, tvrdi Kranjčar.

Svjestan je Kranjčar kako Tbilisi može kreirati iznenađenje. “Mislim da je Tbilisi u prvoj utakmici pokazao svoje vrijednosti, dobro su kontrolirali igru i imali su dobrih prilika. Mi smo bili na visini zadatka kako smo htjeli i slavili smo zasluženih 2:0. Moja je momčad odigrala kvalitetno, ali moramo biti svjesni da Dinamo Tbilisi može iznenaditi. Nadam se da ćemo ostvariti rezultat za prolaz dalje” rekao je Kranjčar.

No, Dinamo će u Tbilisiju igrati bez Machada, ali kako tvrdi Kranjčar još nekoliko igrača je ozlijeđeno.

“Nemamo na dispoziciji Machada koji se ozlijedio i neće biti s nama. Imamo još nekoliko ozlijeđenih igrača, ali gledajući po reakciji naših liječnika oni bi možda mogli biti na raspolaganju za ovu utakmicu. Ne mogu još otkriti s kojom ćemo postavom i taktikom izaći. Igrat ćemo tako da ostvarimo rezultat i prođemo. Imamo određenih zamisli i nadam se da ćemo kroz ostvarivanje tih zamisli doći do željenog rezultata. Vidjet ćete dobru momčad, kao i u prvoj utakmici, ali iskustvo me uči da moramo biti oprezni jer nogomet je nepredvidiv”, veli Kranjčar.

Uz sve to Dinamo je imao i katastrofalnu uvertiru u utakmicu, a to je utakmica sa Slaven Belupom u kojoj je morao u 94. minuti čupati bod.

“Nismo pobijedili Slaven Belupo iako smo željeli tu pobjedu. U toj smo utakmici odmorili neke igrače za ovu uzvratnu utakmicu. Očekivanje je, naravno, bilo da ćemo slaviti u prvenstvu, ali kažem, namjerno smo petoricu igrača odmarali za ovaj susret u Tbilisiju”, objašnjava Kranjčar.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.