Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

CICO IPAK NEĆE EKSPERIMENTIRATI: Za sada ništa od promjene sustava, ali otkrio je istinu o izbacivanju Ježine

Autor: Bruno Herljević

Kranjčar je na kratko odustao od radikalnih promjena, a komentirao je i zašto je odstranio Ježinu.

Iako se u Dinamu naveliko počelo pričati o drastičnoj promjeni sustava igre i novim, složenijim zadaćama nekih igrača, Kranjčar je donio ispravnu odluku i promjenu sustava odgodio za neki drugi termin. Krucijalna kvalifikacijska utakmica s Tbilisijem za Ligu prvaka, nije pogodna za provođenje eksperimenta, što je Kranjčar na koncu i zaključio.

“Protiv Tbilisija ćemo igrati sustavom na koji su igrači naviknuti. Razmišljao sam dosta o tome i shvatio kako sa 4-2-3-1 možemo parirati protivnicima na bolji način. Tko zna što nosi sljedeća utakmica, pogotovo uzvrat gdje možda moramo ići po plasman”, kazao je Kranjčar i napomenuo kako je primarno izboriti doigravanje, odnosno, već u prvoj utakmici ostvariti dobar rezultat.

Ipak, Tbilisi je, prema Kranjčaru, slabiji protivnik od Vardara. “Vardar je bio brži i organiziraniji u stvaranju igre. Uspio sam vidjeti da Dinamo Tbilisi nema takvu ubojitost i brzu reakciju. Mislim da smo zato u prednosti. Moji igrači imaju brži protok lopte i zato mislim da ćemo imati prevagu, ali moraju biti agresivniji. Na tome smo krenuli raditi još u nedjelju”, kazao je Kranjčar, a onda komentirao čistku koju je započeo prošloga tjedna.

Dinamo je krenuo dovoditi igrače, stoga je realno za očekivati kako će netko i ispasti. Kranjčar veli kako još nije siguran koga će otpustiti, ali za jednog je poprilično siguran. Kao što već vjerojatno svi znaju, riječ je o vrataru Antoniju Ježini koji se nametnuo na vratima Dinama, ali zbog verbalnog okršaja s kapetanom Antolićem, ekspresno je odstranjen iz momčadi. Neki tvrde kako se Ježini samo čekao prvi ‘faux pas’ kako bi se otvorio prostor za mladog Šempera, odnosno, povratak Eduarda. Kranjčar to objašnjava malo drugačije.

“Ježina nije smio tako reagirati. Antolić je kapetan i predvodnik momčadi. Ježina je tu pogriješio jer kod mene takvog ponašanja neće biti. Ježina mora poštovati ono što mu se dalo, a bio je prvi vratar Dinama. Koliko će mu trebati da se ponovo nametne to ćemo tek vidjeti”, kazao je Kranjčar. Na vratima Dinama ponovo će se naći Eduardo, a prva zamjena bit će mu mladi Šemper.

Utakmica se igra u utorak 26. srpnja u 20 i 45, a svi oni koji neće ići na Maksimir, utakmicu će moći gledati na drugom kanalu Arenesport.

>>> ZNA LI KRANJČAR ŠTO ZAPRAVO RADI? Uveo novu formaciju, vratio ‘playmakera’, u špicu stavio veznog igrača…




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.