Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Čak i neraspoložena Sevilla uzima pun plijen s Maksimira…

Autor: Andrija Kačić-Karlin

Sevilla je unatoč blijedoj partiji pobijedila Dinamo s 1-0 pogotkom Nasrija u 37. minuti...

Očekivano, Sevilla je odnijela sva tri boda iz Maksimira u srazu protiv Dinama, s jednim jedinim pogotkom, Nasrija u 37. minuti. Činjenica jest da je Sevila bila bolja, to se dalo vidjeti iz aviona, no nije bila naročito raspoložena, čak u nekim trenucima je bila i preopuštena i Dinamo je mogao pripraviti iznenađenje. U zadnjih dvadesetak minuta kada se otvorio načeo je ozbiljne pukotine u obrani gosta, no za nešto više trebalo je i puno hrabrosti koje je nedostajalo, ponajprije kod bugarskog trenera Peteva koji je, primjerice, napadača Henriqueza uveo četiri minute prije kraja.

Sevilla je krenula svom snagom, pritisla Dinamo u kazneni prostor, opsjedala Livakovićeva vrata i upravo je u prvim minutama Livaković spriječio rani pogodak Seville, napose nakon sjajnog udarca Mariana s dvadesetak metara. Imao je prigodu i Nasri, na tri metra od vratiju nije dobro zahvatio ubačenu loptu. Koliko je Sevilla dominirala svjedoči podatak da je loptu u posjedu imal a iznad 70 posto. Ipak, kombinatoran nogomet kakav preferira Sevilla nije izrodio u prvih pola sata veći broj šansi za gostujuću momčad.

Baš kad se pomislilo da je Dinamo možda smirio Sevillu primio je pogodak, u 37. minuti zabio je Nasri nakon sjajnog ubačaja odličnog Mariana.

U nastavku utakmice Sevilla je i dalje bila bolja, kontrolirala je utakmicu i propuštala prigode za uvećanje vodstva. Vietto je bio sam ispred Livakovića i promašio. U svemu tome Dinamo unatoč relativno povoljnog rezultata, minimalnog zaostatka, nije odmah napao iz sve snage. Tek predkraj utakmice se posve otvorio, te je finu zgodu sam sebi izborio Soudani tukavši s pristojne udaljenosti, malo pokraj gola. Potom je i Schildenfeld pokušao glavom, nije pogodio, opuštena Sevilla bila je zrela za primanje pogotka. Kao što nije bio loš pokušaj Sose s dvadesetak metara. Taj Dinamov udar nije uspio i Sevilla je mogla slaviti…

Autor:Andrija Kačić-Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.