Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

ČAČIĆ vs. LOVREN DRUGI DIO: Izbornik pokazao braniču tko je glavni, slijedi li nova buna?

Autor: Bruno Herljević

Bit će zanimljivo vidjeti kako će i hoće li Lovren opet reagirati, odnosno, sprema li se novi rat između igrača i izbornika?

Zanimljiva scena dogodila se na utakmici Hrvatske i Turske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, no, ona se nije dogodila na terenu već na klupi. Izbornik Ante Čačić odlučio je nedavno vratiti stopera Liverpoola, Dejana Lovrena, u momčad nakon što mu je ovaj proljetos zakuhao poprilično neugodnu situaciju. Podsjetimo, Čačić je Lovrena na pripremnoj utakmici s Mađarskom poslao na dugo zagrijavanje, a potom je odlučio kako ga neće uvoditi u igru. Lovren se tada naljutio i samoinicijativno prekinuo zagrijavanje i sjeo na klupu. Nakon incidenta na utakmici s Mađarskom, Lovren je postavio Čačiću ultimatum i zahtjevao igru u prvoj momčadi, Čačić ga je potom odstranio iz kadra i uskratio mu igru na Euru.

Kasnije ovoga ljeta obojica su se posula pepelom, dobro, Lovren ipak malo više, pa je tako vraćen u momčad. Uoči utakmice s Turskom bilo je dosta priče oko toga hoće li Lovren igrati, što će se dogoditi ako ostane na klupi, a što ako uđe u posljednjim minutama. No, malo tko je pretpostavio kako će Čačić Lovrenu prirediti novi test živaca i novo brušenje autoriteta.

Naime, izbornik je ponovio isti scenarij kao na utakmici s Mađarskom, ali ovaj je još bolniji s obzirom na sve što se događalo prethodnih mjeseci. Čačić je Lovrena poslao na dugo zagrijavanje negdje oko 60. minute susreta, isto kao i u Mađarskoj, a onda ne samo da ga nije uveo u igru već ga je ostavio bez minutaže.

Čačiću se ne može osporiti ova odluka jer Vida i Ćorluka rade dobro svoj posao, ali bit će zanimljivo vidjeti kako će i hoće li Lovren opet reagirati, odnosno, sprema li se novi rat između igrača i izbornika?

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.