Čačić potvrdio: Pivarić kreće od prve minute! Evo zašto nam se to ne sviđa!

Autor: I.K./Hina

Guranje neiskusnog i po našem mišljenju nedokazanog i upitne kvalitete Pivarića ostavlja puno upitnika iznad glave.

Nikola Kalinić i Josip Pivarić počet će utakmicu s Bugarskom od prve minute, kazao je na posljednjoj konferenciji za tisak uoči kvalifikacijskog dvoboja EURA 2016 s Bugarskom izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić.

Hrvatska će protiv Bugarske pred praznim tribinama stadiona Maksimir tražiti pobjedu koja bi produžila nadu u izravan plasman na EURO, a bit će to i prva utakmica na klupi Ante Čačića.

“Nemam nikakvih dvojbi oko sastava, a Kalinić i Pivarić će započeti od prve minute. S obzirom da je Marijo Mandžukić ozlijeđen očekujem da Kalinić preuzme njegovu ulogu.”

“Također, Pivarić će biti moje rješenje za poziciju lijevog braniča. Hrvatsku reprezentaciju zanima samo plasman na EP i moramo učiniti sve za pobjedu, usprkos svim okolnostima iz posljednjeg razdoblja. Gledajući reprezentativce ovaj tjedan, uvjeren sam da su svjesni odgovornosti i puni unutrašnje energije da prebrode te okolnosti. Trebat će nam puni angažman za kontroliranu dominaciju od prve minute, koju bismo trebali okruniti i dobrim rezultatom. Uz puno poštovanje Bugarskoj, držim da je Hrvatska puno kvalitetnija”,  najavio je izbornik Čačić,  koji je dodao kako neće biti lako protiv Bugara.

Podsjetimo, iako se Hrvatska “muči” s lijevim bokom, guranje neiskusnog i po našem mišljenju nedokazanog i upitne kvalitete Pivarića ostavlja puno upitnika iznad glave. Pogotovo što je utakmica itekako bitno te ne bi trebala biti testni poligon za ispitivanje kvalitete igrača.

“Moramo pobijediti, a moji igrači je mogu ostvariti. Znamo da će Bugarska igrati rasterećeno, a čak i da nastupe u pričuvnom sastavu bit će opasni jer je svakome čast igrati za reprezentaciju. Svakako nas ne čeka lagani posao”, kazao je Čačić uoči svoje prve utakmice na klupi hrvatske reprezentacije.

“Ne mogu vam reći što osjećam, ali sam svakako spreman i sposoban za ovakve utakmice”, zaključio je Čačić.




Konferenciji za novinare je nazočio i kapetan reprezentacije Darijo Srna koji je kazao kako će o svemu što se događalo oko reprezentacije govoriti nakon posljednjega dvoboja sa Maltom.

“Nakon Malte možemo pričati o situaciji koja nije baš bajna, a sada samo o predstojećim utakmicama. Imamo cilj, a to je šest bodova, a dosad smo uvijek bili najbolji kada je bilo najteže. Svakako da neće biti lijepo opet igrati pred praznim tribinama, kao u Splitu protiv Italije. Gledat ćemo samo sebe, a ostalo kako bude. Uvijek sam dobro igrao protiv Bugarske i sigurno ću opet dati sve od sebe, no rezultat je jedini važan, on nas ostavlja u utrci za Europsko prvenstvo, a mi za svoju državu igramo s ponosom i veseljem”, kazao je Srna, koji se i osvrnuo i na novoga izbornika Čačića.

“S novim izbornikom otvoreno razgovaramo, imamo odnos pun međusobnog povjerenja.  Moramo vratiti izgubljeno samopouzdanje, mi smo ga izgubili, a mi ćemo ga i vratiti”, zaključio je kapetan Srna.




Utakmica Hrvatska – Bugarska igra se u subotu u 20.45 sati u Zagrebu.

Autor:I.K./Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.