Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Čačić opet zbunjuje protivnike markerima: Hoće li zaista ova postava, bez dvije zvijezde, istrčati protiv Islanda?

Autor: Bruno Herljević

Činio je to redovito i na Europskom prvenstvu, a novinare je znao dovoditi do ludila.

Izbornik hrvatske nogometne vrste, Ante Čačić, ne odustaje od svoje taktike zavaravanja protivnika uoči velikih utakmica. Na treninzima otvorenim za medije Čačić je ponovo markerima označavao pojedine igrače, odnosno, one koji bi mogli zaigrati od prve minute protiv Islanda. Činio je to redovito i na Europskom prvenstvu, a novinare je znao dovoditi do ludila. Ipak, na koncu je u markiranoj momčadi bila možda jedna izmjena tako da zapravo nikoga nije zavarao, već je samo zbunio analitičare.

Već viđenu taktiku primijenio je i uoči utakmice s Islandom na treningu u četvrtak kada je podijelio markere devetorici nogometaša koji bi trebali igrati. Svoj marker nije dobio vratar, ali to će vjerojatno biti Subašić, a zanimljivo je kako su bez markera ostali i Realovci Luka Modrić i Mateo Kovačić.

E sada, znači li to da izbornik ponovo zbunjuje Islanđane dilemom hoće li mu igrati Kovačić ili Modrić ili je pak riječ o kakvoj ozljedi Matea Kovačića koji nije trenirao tri dana zbog bola u gležnju, to se ne može znati, ali poznato je tko je ‘siguran’ za utakmicu.

Markere su dobili: Vrsaljko, Vida, Ćorluka, Pivarić; Badelj, Brozović, Rakitić, Perišić; Mandžukić. Kao što smo kazali na vratima će gotovo sigurno biti Subašić, dok je to jedno mjesto u momčadi rezervirano za veznog igrača ili možda drugog napadača, Kramarića? Eto, još jedna zagonetka izbornika Čačića…

Isto tako još nije potpuno poznato hoće li zaista igrati Pivarić koji je u lošoj formi ili će pak svoju priliku dobiti Marin Leovac.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.