Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Čačić objasnio zašto je izbrisao Lovrena s popisa i zašto nije pozvao Franka Andrijaševića…

Autor: Bruno Herljević

"Lovren nije rekao zbogom reprezentaciji, čak štoviše, bit će na raspolaganju za iduće akcije ako ga pozovem", objasnio je izbornik.

Hrvatska nogometna vrsta odigrat će 12. studenoga kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji protiv Islanda, a 15. studenoga odmjerit će snaga u prijateljskoj utakmici sa Sjevernom Irskom u Belfastu.

“Želja nam je uspješno završiti godinu i uvjeren sam da ćemo učiniti sve da tako i bude. Utakmica sa Sjevernom Irskom mogla bi biti šansa za iskazivanje onima koji manje igraju. U kvalifikacijskoj skupini nemamo lakih protivnika, a Island posljednjih godina dokazuje da je dobra, respektabilna, organizirana reprezentacija. Ipak, držim da će se u svakoj utakmici najviše pitati Hrvatsku. Mislim da imamo odgovor na njihovu igru, tehnički smo potkovaniji i uz posjed lopte stvari bi trebale ići nama u prilog, bez obzira što nećemo imati pomoć s tribina”, najavio je hrvatski izbornik Ante Čačić.

“Rezultat je taj koji drži dobru atmosferu, a mi želimo biti prvi u skupini i otići na Svjetsko prvenstvo. Stoga nemamo izbora nego igrati dobro i pobjeđivati”, napomenuo je Čačić.

Izbornik Čačić odgovarao je i na pitanja o pojedinim igračima i njihovim statusima u reprezentaciji, u skladu s trenutačnim zdravstvenim stanjem i formom.

“Real Madrid nije tražio nikakvu poštedu za Luku Modrića, uspješno se oporavio. Nema negativnih posljedica i mogao bi povesti momčad protiv Islanda. Kao izbornik vodim računa o zdravlju i natjecateljskoj formi svojih igrača, bez obzira o kome se radi. Iza Modrića je pauza, ali prije Islanda imamo još pet treninga”, kaže izbornik.

“Raduje me da su napadači efikasni i zabijaju, to pridonosi njihovom samopouzdanju i tako mogu samo biti od koristi reprezentaciji. Većina je igrača u solidnoj situaciji, a do utakmice ćemo izabrati početnu postavu”, rekao je Čačić.

Dejan Lovren ponovo nije u reprezentaciji, je li riječ o novom ‘slučaju’.




“Nema slučaja Lovren, to je završeno poslije Europskog prvenstva. S Lovrenom sam se čuo prije tjedan dana i odlučio sam ga osloboditi ove akcije jer ima opravdan razlog. Nije rekao zbogom reprezentaciji, čak štoviše, bit će na raspolaganju za iduće akcije ako ga pozovem”, objasnio je izbornik.

Što je sa Strinićem? “Strinić nažalost malo igra u klubu, ali je trebao početi utakmicu u Finskoj. No, osjetio sam da mu nedostaje samopouzdanja koje je potrebno i odlučio sam proširiti konkurenciju Leovcem, koji ima kontinuitet u PAOK-u. Strinić nije otpisan, a Pivarić me brine utoliko što je već bio ozlijeđen. Povratak ne ide glatko, ali s vremenom će dostići svoju razinu odličnih igara”, komentira Čačić.

Novo je lice među Vatrenima vezni igrač Rijeke Filip Bradarić, a Čačić je objasnio zašto Andrijašević nije pozvan.




“U reprezentaciju se ne ulazi preko novina i preko noći, to vrijedi za sve. Andrijašević je kvalitetan čovjek i igrač, zaista igra dobro. Bio sam mu trener, drago mi je da napreduje, ali na njegovoj poziciji imamo i druge igrače u dobroj realizatorskoj formi u jačim ligama te nije za usporedbu s Rogom i Ćorićem, koji su već neko vrijeme stalno s nama. Protiv Sjeverne Irske nećemo računati na Modrića i Rakitića te je pozvan Bradarić, tamo će biti prilika dati prostora zadnjem veznom koji dobro igra već dvije godine u snažnoj Rijeci. Ne postoji hrvatski igrač kojeg ne pratimo i o kojemu ne vodimo računa. Kada bude potrebe da ih se pozove, sigurno ćemo ih pozvati. Hrvatska je ispred svakog pojedinca”, govorio je Čačić.

Sve bolje partije u dresu Real Madrida pruža Mateo Kovačić.

“U Kovačića nikada nisam prestao vjerovati i jako sam sretan što ima dobru minutažu u Real Madridu. On je devet godina mlađi od Modrića i na njemu će se temeljiti igra hrvatske reprezentacije”, zaključio je izbornik.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.