Photo: Igor Soban/PIXSELL

Čačić nakon važne pobjede protiv Ukrajine: ‘Napravili smo velik posao i hvala navijačima na ovakvoj atmosferi’

Autor: Bruno Herljević

Pred dupkom punim Maksimirom Kalinić je zabio fantastičan gol koji je donio sva tri boda Čačićevoj momčadi.

Hrvatska je svladala Ukrajinu s 1:o u kvalifikacijskom ogledu za SP u Rusiji. Upisana je velika i važna pobjeda koja će donijeti mir do utakmice u lipnju s Islandom. Pred dupkom punim Maksimirom Kalinić je zabio fantastičan gol koji je donio sva tri boda Čačićevoj momčadi.

Nakon utakmice izbornik je komentirao atmosferu i igru svoje ekipe…

“Veliko hvala našim ljudima koji su u velikom broju došli bodriti reprezentaciju. Hvala na poticajnom navijanju, nisu nas izbacili iz konceptna u niti jednom trenutku. Napravili smo veliki posao, Ukrajina je pokazala da je s pravom bila neporažena dosada. U prvom poluvremenu smo imali puno više prilika i mogli smo povesti i s više razlike. U drugom poluvremenu smo pali energetski i gosti su imali dvije prilike. Svjesno smo stali u zonu, ali morali smo možda biti bliže protivničkom igraču”, kazao je izbornik.

“Bili smo lišeni trojice igrača, Perišića, Vrsaljka i Ćorluke oji bi sigurno bili u prvih 11. Mandžukić je bio agilan i odgovoran u obje faze igre. Na boku igra tako i u Juventusu. Obrana je prvi puta nastupila u ovoj postavi, ali igrači su se vrlo brzo prilagodili. Skijaški, dobro smo odradili prvu vožnju i u dobroj smo situaciji prije druge. Sada moramo paziti da se ne ‘poskliznemo”, priča Čačić.

Čačiću je produžen ugovor na još dvije godine. “Hvala čelnicima saveza na produljenju ugovora. To je satisfakcija za dosadašnji rad, ali najvažnije je da me igrači prate”, zahvalio se izbornik.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.