Facebook

BOMBA S OLD TRAFFORDA: Prošlost se ponavlja Mourinho zbog ‘krtice’ napušta Manchester United?!

Autor: Bruno Herljević

Službeno se odlazak 'Posebnog' još ne spominje, ali svi dobro znamo kako to krene kod njega - 'krticom'!

Pristalice Manchester Uniteda kao i kritičari predmnijevali su kako će portugalski strateg Jose Mourinho vratiti Crvene vragove barem na vrh Premiershipa, ako ne i na vrh Europe. Došao je kao kralj, dobio je izdašna sredstva za pojačanja, ostvario je najskuplji transfer u povijesti doveo je Paula Pogbu za 105 milijuna eura, pojačao je obranu skupim braničem Baillyjem kojeg je platio 38 milijuna eura, a veznom redu dodao je Mkhitaryana 42. milijuna eura. Naravno, odlaznih transfera nije bilo, što znači kako su ‘Posebnom’ ostale već sve postojeće zvijezde na raspolaganju, a ima ih dosta.

Momčad iz snova na teatru iz snova. Tako se činilo kada je Mourinhovu slagalicu upotpunio Zlatan Ibrahimović. Šveđanin je bio ono što je nedostajalo Manchesteru, pričali su mnogi. No, brzo se pokazalo kako je Mourinho možda malo prenaglo uletio u priču povratka na stare staze. Od početka sezone Manchester je dva puta upadao u teške krize. Prvo su u rujnu nanizali tri poraza za redom i to od Cityja, Feyenoorda i Watforda, a Ibrahimović je posljednji ligaški gol zabio u tom porazu od Cityja koji je bio prije više od mjesec dana. Toliko o karici koja je nedostajala. Ipak, najveće razočaranje je Paul Pogba koji je svoje prve pogotke i uopće dobru utakmicu odigrao prošloga tjedna protiv Fenera u Europskoj ligi.

Obrana je katastrofalna i zaista ne pretjerujemo kada to kažemo. Nadalje, Manchester je u posljednjih deset utakmice upisao tek četiri pobjede, dva remija i četiri poraza, a navijači više ne misle kako je Mourinho predodređen za velike stvari u Unitedu.

Službeno se odlazak ‘Posebnog’ još ne spominje, ali svi dobro znamo kako to krene kod njega – ‘krticom’. Imao je Mourinho ‘krtice’ u Realu, a kasnije i u Chelseaju, a sada, britanski The Sun tvrdi kako je Mourinho kazao da se, “osjeća izdanim jer je saznao da cure informacije iz kluba”, odnosno da postoji ‘krtica’ u Manchesteru.

Zanimljivo, prošle je godine okrivio ‘krticu’ za loše rezultate s Chelseajem, a tjedan dana nakon toga dobio je otkaz. Ne kažemo da je to slučaj i ovoga puta, iako je Manchester tek sedma momčad Premiershipa i svi konkurenti polako se odljepljuju, ali nikad se ne zna…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.