Bodom protiv Domžala Bišćan sa svojom Olimpijom osvojio slovensko prvenstvo

Autor: Andrija Kačić Karlin

Olimpija i Maribor su završili prvenstvo sa 80 bodova, ali su Ljubljančani bili bolji u međusobnim dvobojima.

Pod vodstvom hrvatskog trenera Igora Bišćana nogometaši ljubljanske Olimpije osvojili su naslov prvaka Slovenije, nakon što su u nedjelju na gostovanju kod Domžala odigrali 1-1, što im je bilo dovoljno za osvajanje prvog mjesta, bez obzira na pobjedu Maribora 2-0 nad Goricom.

Olimpija i Maribor su završili prvenstvo sa 80 bodova, ali su Ljubljančani bili bolji u međusobnim dvobojima.

Momčad Igora Bišćana nije na jednostavan način došla do boda koji im je osigurao naslov prvaka. Sve do 80. minute Domžale su vodile sa 1-0 pogotkom Bizjaka iz 67. minute. U 78. minuti je slovenski međunarodni sudac Damir Skomina dosudio kazneni udarac za Olimpiju, nakon što je branič Domžala Klemenčič odgurnuo Stefana Savića na rubu kaznenog prostora. Skomina je pokazao na bijelu točku nakon savjetovanja s pomoćnikom.

U 81. minuti jedanaesterac je izveo Rok Kronaveter i pogodio za bod vrijedan naslova prvaka.

Uz Igora Bišćana, u stručnom stožeru su u osvajanju ovog trofeja, drugog u posljednje tri godine za Olimpiju, sudjelovala još trojica hrvatskih trenera, Bišćanovi pomoćnici Ante Tomić i Hrvoje Čale te kondicijski trener Vedran Naglić, dok su u igračkom kadru bila petorica hrvatskih nogometaša, Filip Uremović, Dino Štiglec, Dario Čanađija, Danijel Miškić i Leon Benko.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.