Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

BLIŽI SE DAN D ZA ZABORAVLJENU ZVIJEZDU DINAMA: Imali nogometaške budućnosti za Arijana Ademija?

Autor:

Ovo je posljednja nada Ademiju jer nakon CAS-a se nema više kome žaliti, kako oni odluče, tako će i biti.

Nogometna Europa, a ponajviše Hrvatska, ostala je šokirana kada je prošle godine nogometaš Dinama i reprezentativac Makedonije, Arijan Ademi ostao pozitivan na dopinškoj kontroli. Godinu dana kasnije, Ademi, kojeg je javnost već gotovo i zaboravila, vjerojatno iznova proživljava stresne trenutke jer se bliži dan konačne odluke hoće li dobiti četverogodišnju suspenziju. Dan D, odnosno, dan kada će Ademi saznati ima li nogometnu budućnost ili ne, sve je bliže, a samim time i napetost je sve veća.

Petak je dan kada bi Ademi trebao sa svojim odvjetničkim timom dokazati Međunarodnom sportskom sudu u Lausanni, na CAS-u, da nije kriv za to što je imao nedopuštenu količinu stanozolola u krvi i da je UEFA-ina kazna drastična te da ne zaslužuje baš četiri godine suspenzije. Ovo je posljednja nada Ademiju jer nakon CAS-a se nema više kome žaliti, kako oni odluče, tako će i biti.

Posljednja odluka donesena je u studenome prošle godine, kada mu je izrečena spomenuta kazna od četiri godine. Imali su odvjetnici i Ademi blagog vremena za prikupljanje dokaznih materijala, razgovore sa stručnjacima, a vjeruje se kako će odvjetnici dokazati kako je uzorak bio kontaminiran i da je Ademi zbog toga bio pozitivan. Iako svi vjeruju da će Ademiju malo ‘skresati’ kaznu, ne treba imati velika očekivanja jer se lako može dogoditi da Sud odluči protiv Ademija, sve ovisi o poslu koji su napravili u posljednjih godinu dana.

Bilo kako bilo, nešto više od godinu dana nakon dopinške afere znat ćemo ima li Ademi budućnost kao nogometaš ili je s nepunih 26 godina završio svoju karijeru, teško je za očekivati kako će se u 29. godini nakon toliko godina izvan ‘stroja’ vratiti aktivnom igranju nogometa.

Autor:

ZADNJE VIJESTI