Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

BIVŠA ZVIJEZDA HAJDUKA NA RUBU PROPASTI: ‘Spiskao sam sve, imam četiri skupa auta, a nijedan više ne vozi’

Autor: Bruno Herljević

Pitanje je što radi i gdje je danas Artem Milevskij? Nekada obećavajući napadač otvorio je dušu za jednu rusku televiziju i otkrio svima koliko je zarađivao i na što je sve spiskao novac.

Nekada se o njemu pričalo kao o mladiću s fantastičnim driblingom, krasio ga je elegantan pristup lopti, dobar nos za gol i tražilo ga je pregršt jakih europskih klubova. Artem Milevskij bio je velika nada ukrajinskog nogometa, igrao je odlično za Dinamo Kijev za kojeg je zabio 57 pogodaka u devet godina.

‘Španao’ je u tandemu s legendarnim Ševčenkom, a na vrhuncu karijere vrijedio je desetak milijuna eura. No, posljednjih godina, kada je trebao slavno okončati svoju karijeru, Milevskij je zapao u niz problema. Oduvijek je bio temperamentan i svojeglav, što ga je stajalo karijere u Kijevu u kojem je 2008. i 2009. bio proglašavan za najboljeg ukrajinskog nogometaša. Kasnije upravo zbog tih svojih ‘mušica’, otišao iz Kijeva i to bez odštete zbog serije budalaština koje je prije toga priredio. Voli čovjek popiti, voli se dobro provesti, a malo koji klub koji imalo drži do sebe će to dozvoliti igraču.

Interes za njim upravo zbog toga nije bio velik pa je Milevskij lutao po Turskoj, Kazahstanu i na koncu dolutao u Hajduk 2014. godine. Dočekali su ga kao kralja, postao je odmah miljenik Torcide, ali brzo se vidjelo kako je zapravo došao tulumariti u Split. Nije pokazao baš ništa osim da je i dalje izrazito neprofesionalan.

Iz Hajduka je otišao u Split, ali ni tamo se nije dugo zadržao.

Pitanje je što radi i gdje je danas Artem Milevskij? Nekada obećavajući napadač otvorio je dušu za jednu rusku televiziju i otkrio svima koliko je zarađivao i na što je sve spiskao novac.

“Oduvijek mi je želja bila zaigrati u Italiji. Ugovor u Dinamu mi je istekao 2013. godine i htio sam otići besplatno u Livorno, ali to je ostao samo san”, započeo je Artem.

U Kijevu je zarađivao dva milijuna eura po sezoni…




“Da, tolika mi je bila godišnja plaća, a od svega toga sada sam ostao na samo milijun eura, sve ostalo sam spiskao”, jadao se Milevskij.

“Na četiri automobila sam potrošio oko pola milijuna, a niti jedan više ne vozi. Ali, ne žalim ni za čim što sam napravio u životu, iako, karijera mi je mogla biti i nešto bolja”, veli nestašni Ukrajinac.

Spomenimo kako je Milevskij prošle sezone igrao za rumunjsku Concordiju, a ove sezone potpisao je za ruskog drugoligaša Tosno. Tamo još uvijek nije odigrao niti jednu utakmicu…




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.