BILIĆU OPASNO VISI POSAO: Predsjednik zbog stanja u klubu noćima ne spava, a navijače smeta demagogija

Autor: Andrija Kačić Karlin

Iskazujući svoja razmišljanja po forumima, dopisivajući se do iznemoglosti navijači West Hama Bilićevoj momčadi priznaju želju, borbenost, no spočitavaju joj nedostatak kvalitete i mnašte, te nediscipliniranost, za što pak posredno krive i trenera.

Slaven Bilić opet se koprca. Slab start u prvenstvu njegovog West Hama natjerao je vojsku navijača da iznova preispituje i njegove mogućnosti, ma i kapacitete za vođenje West Hama, čuvenog londonskog kluba koji ima svoje ambicije, ali ih posljednjih godina ne pokazuje. A upravo stoga je i angažiran hrvatski stručnjak Slaven Bilić.

Najprije poraz u gostima kod Manchester Uniteda 0-4, potom i krah protiv Southamptona 2-3, makar nakon sumnjivo dosuđenog jedanaesterca u zadnjim sekundama, poprilično su razbijesnile navijače West Hama koji se žale da njihova momčad nema ono osnovno – igru!

Iskazujući svoja razmišljanja po forumima, dopisivajući se do iznemoglosti navijači West Hama Bilićevoj momčadi priznaju želju, borbenost, no spočitavaju joj nedostatak kvalitete i mnašte, te nediscipliniranost, za što pak posredno krive i trenera.

Naime, Marko Arnautović je dobio crveni karton nakon nasilnog ponašanja još u prvome poluvremenu protiv Southamptona, te mnogi u tome vide nedostatak autoriteta kod Bilića. Koji je morao smiriti Arnautovića, tvrde navijači, “kad se već pogubio”. “S igračem manje poraz je bio logičan slijed”, dodaju.

Navijačima ne odgovara ni Bilićeva demagogija i smirivanje situacije nakon poraza. Podsjećamo, Bilić je nakon poraza u Southamptonu govorio:

“Teško je igrati kada imaš igrača manje, a pogotovo kada tvoj protivnik vodi. No, moji igrači su pokazali kvalitetu, karakter i niti u jednom trenutku se nisu predali. To je ono o čemu želim govoriti, a ne o suđenju. Želim pohvaliti svoje igrače za partiju koju su pružili. Doživjeli smo poraz ali smo oživjeli momčadski duh. Tako je to, nešto izgubiš a pritom dobiješ”.

Istina jest, West Ham se u nastavku te utakmice vratio u igru, no navijače zabrinjava inferiornost u igri u prvome dijelu. “S takvim nastupom West Ham nema što tražiti na gostovanju u Newcastleu kod Rafe Beniteza”, pišu engleski komentatori. “West Ham bi se mogao na svoj stadion u London nakon tri kola vratiti bez boda”, zaključuju žurnalisti.




Slaven Bilić tvrdi da se Marko Arnautović ispričao i njemu i suigračima u svlačionici nakon ove utakmice u kojoj je počinio nesmotren čin.  Da se Bilić suočava s pritiskom svjedoče i izjave predsjednika kluba, Davida Golda. Na pitanje kako komentira početak prvenstva Gold govori:

“Ne spavam noćima, još tražimo prve bodove, predaleko su nam. Suočavam se s pitanjima gdje smo utrošili 40 milijuna funti na pojačanja, a rezultata nema. Imamo Carvalha, da, ali nemamo bodova još… Zato i ja osjećam pritisak, ne samo trener Bilić”.

 




West Ham je u prva dva kola primio čak sedam golova, zar ima najlošiju obranu u Premier ligi, pitaju se navijači na West Hamovim klupskim stranicama.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.