Facebook/WHUFC
Facebook/WHUFC

BILIĆ NA TEŠKIM MUKAMA: Guardiola mu krade najvećeg mladog talenta (VIDEO)

Autor:

Bilić je prepoznao mladića dok je ovaj imao svega 16 godina i dao mu priliku u prvoj momčadi.

West Ham bi prošle sezone bio vjerojatno najveća senzacija da nije bilo Leicestera. Bilić je preporodio Čekičare i od momčadi od koje su svi zaista malo očekivali napravio je čudo pobjedviši sve velike klubove u Premiershipu. No, dobre igre privukle su i skaute bogatijih i jačih klubova, pa je tako bilo i za očekivati kako će preko ljeta krenuti u lov na sve što valja u West Hamu. Do sada se najviše spominjao u kontekstu odlaska sjajni ofenzivac Dimitri Payet, no, prvi transfer mogao bi ostvariti najtalentiraniji mladi igrač West Hama, branič Reece Oxford.

Bilić ga je prepoznao dok je ovaj imao svega 16 godina i dao mu priliku u prvoj momčadi. Cijeli Otok, pa čak i Europa u čudu je gledala kako se mladi Oxford lako nosi sa starijim i iskusnijim igračima. Stoga pomama za mladim braničem i nije neko iznenađenje. Nažalost, Bilić će ga teško zadržati u West Hamu jer je po njega krenuo Pep Guardiola, a poznato je da kada on nekoga želi dovesti, obično ga i dovede. Na ruku mu ne ide ni činjenica da je Reece odbio novi ugovor s West Hamom zbog premale minutaže, ali za Čekičare je vezan još dvije godine.

Pregovori su počeli u ponedjeljak, a Guardiola će ih vjerojatno htjeti što prije okončati jer nije jedini koji želi Oxforda, traži ga još i Jose Mourinho, odnosno, Manchester United, ali otočki mediji tvrde kako je Oxford skloniji Guardioli jer misli kako će kod njega više napredovati.

Pravo je pitanje koliko će Bilić zaraditi na mladom Oxfordu? Početkom prijelaznog roka stigla je ponuda za Oxforda iz RB Leipziga od oko 12 milijuna eura, a pretpostavka je kako će Guardiola morati nadmašiti tu cifru kako bi ga doveo. Bilić se vjerojatno već pomirio s činjenicom da će ostati bez Oxforda, a sada treba samo izvući što više novca od potencijalnog kupca, a Guardiolin City ima dubok džep.

Autor:

ZADNJE VIJESTI