BILIĆ IMA OGROMAN PROBLEM: Nitko ne želi u West Ham, razlog će vas možda i začuditi

Autor: Bruno Herljević

West Ham ima sve predispozicije za uspjeh u novoj sezoni, ali na putu im stoji velika prepreka.

Ne treba posebno naglašavati kako je Slaven Bilić napravio malo čudo s osrednjim klubom, za Otočke prilike naravno i kako je uz Ranieria i Leicester bio apsolutni hit Premiershipa u prošloj sezoni. No, već krajem sezone, kada je Leicester osigurao naslov, predsjednik West Hama, David Sullivan, stavio je pred Bilića gotovo nemoguć cilj za nadolazeću sezonu. Njegova je želja tada bila da West Ham ponovi Leicesterov uspjeh. Kako prošle sezone nisu previše kaskali za velikanima otočkog nogometa, odnosno, poskidali su skaplove svim jakim klubovima, predsjednik Čekičara uvjeren je kako se može i bolje.

No, da bi ovaj klub napredovao, nužno je potrebno pokrpati rupe, a najveća se nalazi na ključnoj poziciji, onoj napadačkoj. Obrana West Hama pokazala se čvrstom, vezni red, točnije krila, pojačali su problematični Feghouli i Bilićev stari znanac iz Bešiktaša, Gokhan Tore, a sredinu je pojačao Havard Nordtveit te novi-stari Manuel Lanzini. Dodamo li kako je Payet za sada još uvijek u klubu, kao i Noble, vezni red je konkurentan. No, napad nije.

West Ham ima dobar roster napdača, ali neefikasnih napadača. Tu je Sakho s kojim Bilić svako malo ima problema, tu je Andy Carroll koji je izuzetno nepovjerljiv napadač čiju su karijeru obilježile drastične oscilacije u igri, a Enner Valencija prošle je sezone pokazao kako nije najbolje riješenje za vršku formacije.

Bilić još od kraja sezone traži napadača, ali do sada su se svi pokušaji akvizicija izjalovili. Trenutno je na listi želja prvi Mario Mandžukić, a drugi je Carlos Bacca koji se nije snašao u Milanu. No, na putu stoji velik problem, a to je činjenica da Čekičari ne igraju Ligu prvaka, a spomenutim igračima to je jedan od uvjeta za prelazak u novi klub.

Kako je to najveći problem West Hama, potvrdio je i predsjednik kluba, Sullivan. On tvrdi kako bi oni već odavno doveli kvalitetnog napadača, ali svi oni žele igrati Ligu prvaka, odnosno da nije važan čak ni bogati ugovor već isključivo ta činjenica.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.