Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

‘BILI’ ISPALI NA JEDANAESTERCE: Lavovska borba Hajduka protiv Maccabija završila nesretno!

Autor: A.K.K.

Kod Hajduka jedanaesterce nisu iskoristili Tudor, Ohandza i Ćosić. Muk je zavladao Poljudom nakon izvođenja jedanaesteraca.

Nažalost, Hajduk se nije plasirao u skupinu Europske lige, nakon 2-1 (kao i u prvoj utakmici) poslije 90 minuta i produžetaka pristupilo se izvođenju jedanaesteraca u kojima su nogometaši Maccabija bili uspješniji. Kod Hajduka jedanaesterce nisu iskoristili Tudor, Ohandza i Ćosić. Muk je zavladao Poljudom nakon izvođenja jedanaesteraca. – 3-4. Inače, Hajduk je poveo u 40. minuti pogotkom Ćosića, izjednačio je Scarione u 52. minuti, da bi Ćosić opet zabio u 59. minuti.

Hajduk se uopće nije snašao u prvih dvadesetak minuta utakmice. Izraelci su i dominirali i kontrolirali igru, igrači Marijana Pušnika teško su uopće prelazili na suprotni stranu terena. Očito u grču igrači Hajduka nisu uspjeli napraviti početan pritisak.

Prvu šansu Hajduk je imao u 31. minuti kada je Ćosić zaprijetio glavom, nešto kasnije dobro je preko vratnice tukao Sušić. Utakmica možda nije bila naročito zanimljiva, ali je bila borbena.

U 40. minuti stadion je eruptirao. Slobodan udarac posve s lijeve strane izveo je Sušić, nabacio je na drugu stativu gdje je slobodan čekao Ćosić tukavši jako i precizno. Hajduk je došao do potrebne 1-0 prednosti koja ga je vodila dalje u tom trenutku.

Živa sreća potom je pomazila Hajdukovu momčad, Scarione je tukao neometan ispred Kalinića, prejako i previsoko. Velika je to šansa bila za izraelsku momčad.

Nastavak je izgledao kud i kamo zanimljiviji. Izraelci su izjednačili pogotkom iz slobodnog udarca kojeg je bespotrebno skrivio prekršajem Vlašić. Scarione je tukao iskosa izravno na vrata, nije nabacio i nema sumnje da je odgovoran za ovaj pogodak i Hajdukov vratar. U 52. minuti bilo je 1-1.

A u 59. je bilo 2-1 za Hajduk. Opet je pao gol iz prekida, s istog mjesta je izveden i slobodan udarac, iskosa s lijeve strane. Opet je nabacio Sušić, lopta je doletjela do strijelca prvog gola Ćosića, no sad je dao gol glavom, prvi je dao nogom.




Do kraja je opet gost dominirao, Hajduk se branio i utakmica je otišla u produžetke…

I već u 4. minuti produžetka Ohandza je Hajdukovu formaciju koj se branila odmorio svojim prodorom, na koncu je došao sam ispred vratara Rajkovića kojeg je pogodio. Odmah je i Hajdukov suparnik imao šansu, Ingeborg je tukao iz voleja, srećom pokraj vratnice.

Ruku na srce, Hajduk se i dalje držao više obrane nego napada. Zapravo, gost je napadao! No, Hajduk bi zaprijetio iz protuudara, te je u 105. minuti Sušić imao sjajnu zgodu, no tukao je u povoljnoj situaciji pravo u vratara.




Drugi produžetak donio je manje događaja, tako su se dočekali jedanaesterci…

JEDANAESTERCI
Vlašić – 3-1, Itzaki – 3-2, Tudor – Rajković brani, Ben Haim – Kalinić brani, Ohandza – promašaj, Scarione – Kalinić brani, Gentzoglou – 4-2, Sa – 4-3, Sušić – 5-3, Medunjanin – 5-4, Ćosić – promašaj, Rikan 5-5.

Autor:A.K.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.