Jimmy Bolcina

Benteke zabio najbrži pogodak u povijesti kvalifikacija za SP! Nećete vjerovati tko je do sada držao rekord (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Za Belgiju nije moglo krenuti bolje, srušili su rekord star 23 godine. Nekadašnji igrač Liverpoola, a danas nogometaš Crystal Palacea, Christian Benteke, zabio je nakon svega osam sekundi, odnosno, sat je stao na 8.1 sekundi.

Belgija je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., gostovala kod slabašnog Gibraltara koji je teško stradao s čak 6:0. Za Belgiju nije moglo krenuti bolje, srušili su rekord star 23 godine. Nekadašnji igrač Liverpoola, a danas nogometaš Crystal Palacea, Christian Benteke, zabio je nakon svega osam sekundi, odnosno, sat je stao na 8.1 sekundi. To je 0.2 sekunde brže od dosadašnjeg rekorda koji je do sada pripadao, vjerovali ili ne, igraču San Marina Davidu Gualtieriju. On je 1993. godine u kvalifikacijama zabio za vodstvo San Marina protiv Engleske.

Lopta je krenula s centra, a napadač Crystal Palacea ukrao je loptu i probio se do šesnaesterca i potom opalio s pet metara iskosa. Golijada se nastavila, Witsel je zabio u 19. minuti, potom je opet Benteke probušio Gibraltar u 43. minuti. U nastavku pala su još tri gola, Mertens je već u 51. minuti zabio za 4:0, a onda je Benteke upisao i hat-trick pet minuta kasnije. Konačnih 6:0 postavio je Hazard.

Belgija je prva u skupini s maksimalnih devet bodova kao i Grčka koja je zbog manje gol razlike na drugom mjestu. Iza njih se nalazi BiH sa šest bodova, potom je Estonija na četvrtom sa tri, a bez bodova su Cipar i Gibraltar.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.