Facebook

Barcelona pronašla zamjenu za Neymara u čovjeku koji je srušio Bayern (VIDEO)

Autor: Bruno Herljević

Teško je za očekivati da će ga Simeone lako pustiti s obzirom na to da mu je proigrao tek ove sezone, a cijena svakako neće biti mala.

Belgijski reprezentativac portugalsko-španjolskih korijena, Yannick Carrasco, protekle je srijede potopio Ancelottijev Bayern koji je do tada imao savršen niz od osam pobjeda. Atletico Madrid je zahvaljujući njegovoj majstoriji ostvario važnu pobjedu, ali Carrasco si je time navukao na leđa veliki interes ponajboljih klubova Europe.

Carrasco je u najboljim igračkim godinama, tek su mu 23 godine, a kako ga je Simeone pažljivo dozirao protekle sezone, ove sezone vjerojatno je došlo vrijeme da čovjek pokaže svijetu što može. Pokazao je već protiv Bayerna, a to je pomno promatrao i skaut Barcelone, Robert Fernandez. Katalonski Sport tvrdi kako je skaut oduševljen Carrascom i kako bi baš on trebao biti prva meta na prijelaznom roku.

Teško je za očekivati da će ga Simeone lako pustiti s obzirom na to da mu je proigrao tek ove sezone, a cijena svakako neće biti mala. U Atletico je došao za 17 milijuna eura iz Monaca, a Cholo ga vjerojatno neće pustiti na zimskom roku, no, sljedećeg ljetnog prijelaznog roka smiješi mu se dobra zarada.

Pitanje je naravno, što će Barceloni lijevo krilo kada im tamo igra Neymar, no, katalonski mediji već neko vrijeme frosiraju njegov odlazak. Specifična je to situacija jer Neymar je velika zvijezda Barcelone, ali klub ratuje već neko vrijeme s njegovim ocem i menadžerom. Pokušavalo se još prošlog prijelaznog roka uznemiriti Neymara pričama kako na njegovo mjesto dolazi Paulo Dybala i zamalo se uspjelo jer je Neymar navodno postigao dogovor s PSG-om, ali na kraju je sve ostalo na nultoj točki.

No, kada se sve dobro pogleda ovakve migracije su itekako moguće. Juventus neće imati problema s uzimanjem novih 60-70-80 ili više milijuna eura za Dybalu, PSG-ovom šeiku neće biti problem podmiriti Neymarove zahtjeve, a cijena im nikada nije bila bitna, no pitanje je koliko će novca Barcelona morati dati za Carrasca, odnosno, s njim bi mogli bolje proći.

On je još pod ugovorom koji vrijedi do 2020. godine, ali ima, za Atletico, dosta problematičnu klauzulu, naime, može otići za ‘samo’ 40 milijuna eura. Usporedbe radi, Dybalina početna cijena je 45 milijuna eura. No, Atletico još stigne obnoviti ugovor Carrascu, dati mu veća primanja i barem poduplati minimalnu odštetnu klauzulu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.