Asanović: Dinamova mlađarija platila je danak neiskustvu

Autor: Ante Junaković

Dinamo je platio ceh neiskustvu, onako izgubljene lopte uvijek su primjetne kod momčadi kojima nedostaje iskustva. Uz neminovan strah, tremu, bez iskustva, takve stvari se događaju. I to je Lyon iskoristio, smatra 'desna ruka' izbornika Slavena Bilića.

U susretu drugog kola D skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu Gerland pred 30.000 gledatelja izgubio od Lyona 0:2 (0:2) i nakon dva kola nalazi se na začelju ljestvice bez bodova, ali i bez postignutog gola.

Član stručnog stožera reprezentacije Aljoša Asanović je ovako vidio dvoboj Dinama i Lyona:

– Dinamo je platio ceh neiskustvu, onako izgubljene lopte uvijek su primjetne kod momčadi kojima nedostaje iskustva. Uz neminovan strah, tremu, bez iskustva, takve stvari se događaju. I to je Lyon iskoristio. Teško je govoriti je li Dinamo trebao igrati više napadački od samog početka. Isto bi se događale greške, ipak je Lyon bolja i iskusnija momčad od našeg prvaka. Dinamo je u prvome dijelu stvorio jednu lijepu prigodu koja je mogla usmjeriti vodu na Dinamov mlin, mislim na onu situaciju kada Beqiraj nije stigao na dobro ubačenu loptu Ibaneza. Kasnije se primio i drugi pogodak i to je bio kraj priče. Lyon se kasnije opustio, pomalo čuvao prednost, Dinamo je imao neke akcije, no to je sve premalo za ugrozu jakog Lyona – komentirao je nakon utakmice Aljoša Asanović.

>>> Lyon na Gerlandu pobijedio Dinamo s 2:0

>>> FOTO: ‘Oprezan do boli’, Jurčić se unaprijed odrekao pobjede

Autor:Ante Junaković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.