Apsurdna priča iz R. Srpske: Igračima Partizana treba putovnica kad izvode korner (FOTO)

Autor: Bruno Herljević

Otprilike trećina terena pripada Hrvatskoj, a ostatak terena Republici Srpskoj, što znači da za vrijeme utakmice nogometaši FK Partizana iz Kostajnice pređu hrvatsku granicu nekoliko stotina puta, odnosno, da neke nogometne akcije započinju iz Hrvatske, a završavaju ih u Republici Srpskoj.

Apsurdna priča stiže iz Republike Srpske, odnosno iz nogometnog kluba Partizan iz Kostajnice. Riječ je o nevjerojatnom slučaju koji se vjerojatno ne može vidjeti nigdje drugdje na svijetu. Naime, na njihovom nogometnom igralištu nalazi se granica između Hrvatske i Republike Srpske, odnosno BiH.

Otprilike trećina terena pripada Hrvatskoj, a ostatak terena Republici Srpskoj, to jest, BiH, što znači da za vrijeme utakmice nogometaši FK Partizana iz Kostajnice pređu hrvatsku granicu nekoliko stotina puta, odnosno, da neke nogometne akcije započinju iz Hrvatske, a završavaju ih u Republici Srpskoj. Naravno, zvuči apsurdno samo kada se tako sroči, na terenu ipak ne dežuraju granični policajci.

“Tako je, granica prelazi preko našeg terena i izlazi s njega blizu korner zastavice. Praktički igramo na teritoriji dvaju zemalja”, kaže predsjednik Partizana iz Kostajnice Zoran Avramović. Pojasnio je potom kako je došlo do te situacije i što se dogodi kada lopta odleti duboko u hrvatski teritorij.

“Raspadom Jugoslavije došli smo u ovu situaciju. Kad lopta završi malo dalje od sjeverne aut-linije, onaj tko ide po nju ima putovnicu kod sebe za svaki slučaj. Hrvatski graničari nam još nisu tražili putovnice, ali jesu nekim ljudima koji tu obrađuju zemlju”, pojasnio je Avramović.

Facebook: FK Partizan Kostajnica
Facebook: FK Partizan Kostajnica

Kaže kako razmirica s Hrvatima nemaju, a na pitanje moraju li igrači i suci u hlačicama nositi putovnice, Avramović kroz osmijeh odgovara: “Pa ne moraju. Mi smo se prije raspada zemlje takmičili u hrvatskoj regionalnoj ligi s klubovima poput Slaven Belupa, a sada smo u Banjalučkoj regionalnoj ligi. S Hrvatima imamo dobre odnose, dosta nogometaša s njihove strane je igralo za nas, dolaze i danas da gledaju utakmice”.

granica




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.