Sanjin Strukic/PIXSELL

ANTE ČAČIĆ IPAK NAPUŠTA HRVATSKU i odlazi trenirati bogati ruski klub?!

Autor: I.K.

Ruski klub je 2012. bio spreman platiti Barceloni čak 250 milijuna eura odštete za Lea Messija.

Iako je u prvim izjavama nakon EURA Ante Čačić dao do znanja da želi voditi reprezentaciju i na SP u Rusiji za 2 godine, u javnost je danas procurila vijest da bi hrvatski izbornik mogao preuranjeno završiti u Rusiji, točnije jedan je od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje Anžija iz Mahačkale, piše Večernji list. Riječ je o klubu kojeg sponzorira jedan od najbogatijih ljudi u istočnoj Europi, Sulejman Kerimov.

Čačić je, navodno, kao izbornik Hrvatske upao u oko vodstvu Anžija i kontakti su uspostavljeni. Čačić je nakon ispadanja Hrvatske s EURA kazao kako je obvezan ispuniti svoj ugovor od dvije godine do kraja, ali i da HNS odluči želi li ga smijeniti ili ne. Čačić u reprezentaciji ima neto plaću od 120 tisuća eura, a ponuda Anžija mogla bi biti puno, puno veća. S obzirom na pritisak u Hrvatskoj i nezadovoljstvo većine s rezultatom i lošom taktikom protiv Portugala, Čačić bi tako mogao imati vrlo unosan plan B u slučaju da mu se Mamić i Šuker odluče zahvaliti.

Ne tako davno, prije manje od tri godine, u Anžiju su cvjetale ruže, Kerimov nije pitao koliko ulaže u klub, slijevali su se milijuni eura, a igrali su igrači poput Roberta Carlosa, Samuela Eto’oa, Williana. No, u ruskoj Premier ligi jedva su izborili ostanak ove sezone, i to nakon što su u doigravanju bili bolji (1-0, 2-0) od Volgara iz Astrahana. Ipak, trener Ruslan Agalarov je ponudio ostavku, a ispražnjeno mjesto možda baš čeka Antu Čačića.

Koliko je bogat klub govori i činjenica da je 2012. Anži bio spreman platiti Barceloni čak 250 milijuna eura odštete za Lea Messija. No, Kerimov je smanjio ulaganja u klub nakon što je shvatio da se nisu isplatila, no i dalje su lijep mamac za trenere koji se žele probiti u jače lige.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.