Photo: Igor Kralj/PIXSELL

ANKETA: Jeste li za da Zlatko Dalić ostane izbornik?

Autor: Bruno Herljević

Šok-terapija je uspjela, Dalić je u dva dana uspio podići momčad i izboriti šansu za plasman na SP.

Hrvatska je osigurala plasman u doigravanje za Svjetsko prvenstvo u Rusiji pobjedom protiv Ukrajine za kijevskom Olimpijskom stadionu. Hrvatska je prošla kroz kratko turbulentno razdoblje nakon što je Ante Čačić smijenjen nakon remija s Finskom, a na klupu je sjeo Zlatko Dalić.

Šok-terapija je uspjela, Dalić je u dva dana uspio podići momčad i izboriti šansu za plasman na SP.

“Zahvalit ću igračima koji su odradili sjajnih 90 minuta i radili sve što smo se dogovorili. Danas su pokazali sve o čemu smo pričali. Za mene su ovo bila dva teška dana, ali sreća prati hrabre. Važno je da sada ostanemo mirni jer ovo je samo mali korak prema Rusiji. Nije bilo vremena za treninge, sve smo odradili kroz priču. Bokove sam morao ojačati zbog njihovih krila, a Luki sam dao više slobode u napadu i manje odgovornosti u obrani. Rakitića sam vratio na poziciju koju igra u Barceloni”, pojasno je Dalić što je sve promjenio za ogled s Ukrajinom.

Komentirao je i negativne komentare o njegovom dolasku na klupu Vatrenih. “Nisam ničime opterećen. Za sve ovo sam se sam izborio, miran sam. Čuo sam za negativne komentare, ali ja sam se borio da dođem do ovoga i nitko me nije gurao, ovo je moj rad i moja me karijera ovdje dovela”, završio je izbornik.

No, predsjednik HNS-a, Davor Šuker, nije konkretizirao hoće li zadržati Dalića na klupi i u nastavku natjecanja. “Imat ćemo Izvršni odbor pa ćemo o tome razgovarati”, kratko je kazao Šuker.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.