Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

ALARMATNO STANJE U HRVATSKOM PRVOLIGAŠU: ‘Ovo što se događa u klubu nije normalno, vrijeme je da nam netko pomogne’

Autor: Bruno Herljević

Igračima je svašta obećano na kraju sezone nakon što su izborili ostanak u najvišem rangu, ali za sada nema ispunjenja tih obećanja.

Već mjesecima je poznato kako je stanjeu vinkovačkom nogometnom prvoligašu, Cibaliji, alarmantno. Nogometaši igraju bez plaća, a njihovi javni istupi su sve češći kao i njihova ogorčenost cijelom situacijom.

Cibalia u petak gostuje na Maksimiru kod Dinama, a igrači ne znaju što će biti s njima sutra, odnosno, neki su već napustili klub, eto, posljednji je bio Matija Mišić. Dio nogometaša je bez ugovora i bez novca.

“Svaki odlazak utječe na raspoloženje u svlačionici, naravno da nas je to malo oneraspoložilo. A i ovo što se događa oko kluba nije baš normalna situacija”, požalio se 21-godišnji veznjak Marko Pervan u razgovoru za Glas Slavonije.

“Sve je nepromijenjeno, čekamo hoće li Uprava nešto poduzeti o tom pitanju, mislim na rješavanje zaostalih plaća i potpise ugovora s igračima koji su se stavili na raspolaganje stručnom stožeru, ali nemaju ništa potpisano. Vrijeme je da se nešto pozitivno dogodi, da nam netko pomogne. Dosta nam je više razmišljati o novcu i dugovima, daj Bože da nam se te stvari riješe i namire, da se usredotočimo samo na nogomet i utakmice”, veli nogometaš Cibalije.

Igračima je svašta obećano na kraju sezone nakon što su izborili ostanak u najvišem rangu, ali za sada nema ispunjenja tih obećanja.

“Bilo je obećanje kako će nam se u najskorije vrijeme riješiti pitanje dugovanja i da će se situacija početi normalizirati. Čekamo da se to napokon dogodi, ali zasad je sve po starom. Ružan je osjećaj da igrači odlaze, ali moramo od nečega živjeti, a mnogi kao da to ne razumiju. Ako stvari ne krenu nabolje, vjerojatno će još netko uskoro napustiti Cibaliju”, pojasnio je.

Podsjetimo, igrači su prije mjesec dana odbili ići na pripreme jer su time htjeli skrnuti pažnju javnosti na situaciju u klubu. U međuvremenu se promijenio predsjednik, otišao je Miroslav Gagro, a došao je Tomo Bobek, ali za sada promjena nema.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.