Ako su i Dinamovi i Hajdukovi nogometaši bili slabi na terenu što reći za suca koji je bio očajan

Autor: Andrija Kačić Karlin

U dosadnoj utakmici pobijedio je sretniji, to je zaključak s ovog dosadnog derbija koji će vatrenim Hajdukovim navijačima ostati u sjećanju. Jer, slaviti u Maksimiru uvijek je velika stvar...

Od derbija se uvijek puno očekuje, no pravi nogometni fanatici znaju da takve utakmice s predznakom derbija znaju nerijetko biti i dosadne. Ovo je bila upravo takva. Hajduk je pobijedio, iz svog jedinog udarca na gol, imao sreće potom i nije primio gol iz jedanaesterca, pa nekako lakonski možemo zaključiti da se Hajduku vratila sva ona silna nesreća kada je u utakmicama protiv Dinama ispuštao pobjede u zadnjim minutama. Kao, eto, vratilo mu se…

Dinamo je razočarao, unatoč svim nastojanjima i trudu igra Cvitanovićeve momčadi bila je predvidljiva i neučinkovita, zatvorena varijanta Hajduka bila je preteško breme za cijelu momčad koja se u obrani malo opustila, bolje rečeno zapustila. Ne osjetivši Hajdukove ambicije prema naprijed Benković i vratar Livaković bespotrebno su se poigravali s loptom koju im je poput džepara ukrao Ohandza i to je bio jedini gol na utakmici.

Kad volimo tako tu riječ – derbi – činjenica jest da su te utakmice najteže za sudit može samo malčice opravdati teatralnog suca Pejina, koji se zagubi s kriterijom, pa ispada da malo ošteti jedne, pa druge, a zapravo je riječ o nesnalaženju i tremi, a i to spada pod rubriku znanje.

U dosadnoj utakmici pobijedio je sretniji, to je zaključak s ovog dosadnog derbija koji će vatrenim Hajdukovim navijačima ostati u sjećanju. Jer, slaviti u Maksimiru uvijek je velika stvar, a da sad pišemo kako se prvenstvo zakompliciralo nema smisla. Ta, Dinamo ima još uvijek devet bodova prednosti i bilo bi čudo da to propusti.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.