FOTO: YouTube

(VIDEO) SRAMOTA U RUSIJI: Navijači pjevali nacističke pjesme i vikali ‘seig heil’

Autor: Željka Orešković

Pa je li ovo stvarno bilo potrebno?

Navijači u Rusiji dosad su se prilično dobro ponašali i nije bilo vijesti o incidentima, a mirni su i opasni ruski huligani kojih se pribojavao cijeli svijet. Ipak, Englezima, poznatima po navijačkim skupinama i neredima, nešto nije dalo mira i jednostavno su morali dospjeti na naslovnice svjetskih medija.

Dok ostali navijači pune stupce svojim lijepim ponašanjem i dirljivim gestama, oni su napravili skandal u Volgogradu, bivšem Staljingradu, gdje su čekali utakmicu svoje reprezentacije i Tunisa. Zaposjeli su jedan kafić, a potaknuti alkoholom, krenuli su pjevati antisemitističke pjesme.

Znali su da ih se snima i da će snimka obići svijet, ali to ih nije spriječilo u izvikivanju nacističkog pozdrava “seig heil” i baca ruku u zrak.

Video je snimljen u Galleriya pubu, a jasno se vidi da jedan od Engleza sjedi za šankom, do druga dvojica veselo pjevaju melodiju jedne stare navijačke pjesme Tottenhama “Ossiejev san”, u kojem su stihovi: “Mi smo na putu za Wembley”, samo su oni to preinačili i pjevali: “Mi smo na putu za Auschwitz”.

Njihovi sunarodnjaci ih zbog tog nacističkog ispada nazivaju “potpunim moronima” te govore koliko su “odvratni”.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.