Photo: Filip Kos/PIXSELL

(VIDEO) NAPETA REPORTAŽA S PROSVJEDA BBB-a! ‘Pratili smo marš, a onda je maskirani navijač krenuo prema nama’

Autor: Andrija Kačić Karlin

”Kako je bilo na prosvjedu BBB”? Pitati će vas svatko ako ste sudjelovali u povorci Dinamovih navijača od Kvaternikovog trga do stadiona Maksimir, ili ste možda bili slučajno u prolazu, ili s namjerom da pogledate kako će to izgledati?

Ruku na srce, prosvjed je bio odlično organiziran i od strane navijača i od policije. U nekim trenucima zakleti suparnici izgledali su toliko harmonično i u simbiozi, izgledalo je kao da su svi na istom poslu. Policija je oslobađala put Maksimirskom ulicom, brojnim snagama i vozilima, a silna rotacijska svijetla davale su cijeloj navijačkoj povorci čak i spektakularan dojam.

Interesantno je bilo kako je navijačka skupina bila organizirana i u popratnim aktivnostima tijekom prosvjeda. Jedan zamaskirani navijač, debelo ispred prosvjeda upozoravao je slučajne prolaznike da ne smiju snimati prosvjed svojim osobnim telefonima, jer ”postoji službena snimka”. Jest da je to dio dobre organizacije, no u javnom prostoru nitko ne smije zabranjivati fotografiranje i snimanje, a potogovo ne rukama blokirati snimanje i to na malo grublji način.

Makar, taj detalj u cijeloj priči je možda i manje važan. Ta, tko bi u dva kilometra mogao iskontrolirati tko snima, a tko je snima. Zato postoje stotinke video uratka ovoga događaja…

Uz klasične povike protiv Zdravka Mamića, prodaje kluba i traženja izbora nije se čulo ništa novoga. K tome, ako ste na bilo koji način sudjelovali ili bili u dodiru s prosvjedom nećete izbjeći pitanje – koliko je navijača bilo u prosvjednoj povorci?

Upravo oko toga vode se brojne raspre, sudi se prema broju prosvjednika koliko je još snage u toj navijačkoj skupini. Oni koji tvrde da je tisuću ljudi malo skloni su tvrdnjama da navijači postaju sve manje bitni, marginalizirani. S druge strane od prosvjednika ćete čuti zanimljivu tezu da ako je ovih ostalih više neka odgovore zašto nisu bili na stadionu u utakmici protiv Rudeša. Koja je trajala istovremeno kao prosvjed.




Uglavnom, oni koji zagovaraju pošto-poto i što bržu privatizaciju kluba neće na prosvjed gledati blagonaklono. Bez obzira na brojnost ili malobrojnost istoga. Oni koji žele javni klub, s izborima putem članova nisu izgubili na važnosti. Bitka se tek rasplamsava…

(VIDEO) BBB-ovci ŽESTOKO PROSVJEDOVALI! Pogledajte kako je izgledao marš i što su sve izgovorili Mamiću i Upravi kluba




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.