Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

TRIBINE ĆE GORJETI! Na Poljudu bi mogao pasti rekord, ali mogao bi nastati i pravi pakao!

Autor: Bruno Herljević

U nedjelju u 17 sati igra se vjerojatno utakmica godine u Prvoj HNL. Hajduk ugošćuje vodeću momčad lige i najvećeg rivala, zagrebački Dinamo koji ima pet bodova prednosti ispred splitske momčadi.

Hajduk je u boljoj formi, Dinamo još vida rane iz posljednjeg kola u kojem su izgubili od Osijeka i samopouzdanje im je dosta poljuljano. Vjetar u leđa Hajduku dat će masovna podrška s tribina. Do petka je prodano čak 26 tisuća ulaznica, Istok je raspordan, a u subotu je objavljeno iz kluba kako karata više nema. Dakle, za sraz s Dinamom bit će oko 30 tisuća ili možda čak i više.

Prognoza je povoljna, bit će lijepo vrijeme, a u igri je i velika akcija Hajduka kojoj je cilj okupiti što više pristalica na tribinama kako bi se srušio reokrd iz sezone 1998/99. Karte za prošli susret s Cibalijom bile su na akciji po deset kuna, a na stadionu je bilo više od 14 tisuća ljudi. Hajduk do kraja prvenstva na domaćim utakicama mora skupiti 54 tisuće gledatelja, a sada su već na 40 tisuća, a nakon nedjeljnog derbija moglo bi ostati samo deset!

Rekord će vjerojatno pasti jer bi ostala još utakmica s Osijekom u svibnju, a to torcidašima ne bi trebao biti preveliki problem.

No, valja uzeti u obzir da bi uz ovako veliki broj ljudi na stadionu, ako zaista bude 30 tisuća duša, lako mogao nastati kaos. Torcida njeguje navijački folklor, organizira bakljade i redovito upućuje poruke Upravi, Savezu, Mamiću, Kosu, Miškoviću i tko god je sve na radaru, a one su nerijetko i kažnjive. Treba uzeti u obzir da će u gradu biti i BBB-ovaca pa su mogući i okršaji, ali ipak, nadamo se da će derbi proći bez navijačkih incidenata.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.