Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

(FOTO) ‘I MI SRBI VOLIMO ISTRU’: Navijač podigao neobičan transparent, a evo kako je stadion reagirao!

Autor: HINA/B.H.

U prvoj kvalifikacijskoj utakmici za popunu Prve HNL u srijedu su nogometaši Istre 1961 u Puli protiv drugoligaša
Varaždina slavili sa 3-1 (0-1), a uzvrat je u Varaždinu 2. lipnja.

Varaždinci su poveli u 10. minuti, a strijelac je bio 22-godišnji Domagoj Drožđek, koji je godinu igrao za juniorsku momčad dortmundske Borussije. Gosti su u prvom poluvremenu imali još dvije prigode, ali Drožđek je pogodio vratnicu , a Golubar gredu.

Istra je uspjela poravnati u 55. minuti iz prekida. Ubačaj u kazneni prostor Golubar je pospremio u vlastitu mrežu. Devet minuta kasnije iskusni Aljoša Vojnović donosi preokret i vodstvo Istri 2-1. Pobjedu Istrana potvrdio je Goran Roce u 88. minuti, koji je nakon kornera glavom pogodio za konačnih 3-1.

Utakmica je odigrana na stadionu Aldo Drosina pred 4.000 gledatelja, a sudio je Fran Jović iz Zagreba.

Inače, na utakmici se mogao vidjeti jedan poprilično neobičan transparent. Naime, jedan navijač istre podigao je karton na kojem je pisalo – ‘I mi Srbi volimo Istru’. Zbog svoje geste nagrađen je pljeskom.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Sa različitim raspoloženjem stigli su treneri Istre 1961 i Varaždina na konferenciju za novinare po završetku neizvjesne utakmice kvalifikacija za popunu Prve HNL u kojoj su Puljani došli spretno do pobjede 3-1.

“Realno gledajući, zadovoljniji sam rezultatom nego igrom. Odigrali smo slabih prvih 45 minuta, no zato smo u nastavku proigrali i uspjeli preokrenuti rezultat u našu korist. Čestitam svojim igračima na velikom zalaganju, ali i Varaždinu na prikazanoj igri. Imamo dobar rezultat, iako smo primili gol i sve ćemo napraviti da u konačnici ostanemo u Prvoj ligi. Ovakvu priliku nakon tako turbulentne sezone ne smijemo prokockati i mislim da nećemo”, izjavio je trener Istre 1961 Darko Raić Sudar.




Gostujući trener Mario Kovačević nije krio nezadovoljstvo rezultatom, ali i cijelim tijekom susreta u kojem su njegovi igrači dominirali ali su na kraju ipak poraženi.

“Gotovo je nevjerojatno koju smo nesreću imali danas. Umjesto da podebljamo vodstvo nakon rane prednosti, dozvolili smo Istri da preokrene rezultat. Neovisno o tome, mislim da imamo dobru šansu za prolazak, ništa nije izgubljeno. Vjerujem svojim igračima i siguran sam da ćemo znati iskoristiti domaći teren te uz podršku punih tribina doći do pobjede koja će nam biti dostatna za plasman u Prvu HNL”, istaknuo je trener Varaždina.




Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.