(VIDEO) NJEGOVI UDARCI BILI SU FATALNI ZA HAUGEA: ‘Ma znao sam, vidio sam mu lice. Pao sam na koljena i čekao da se pomakne’

Autor: Bruno Herljević

"Ma znao sam, znao sam još u ringu, vidio sam po načinu na koji je pao. Odradio sam onu glupu proslavu i onda sam pao na koljena i čekao da se pomakne", izjavio je kanadski boksač.

Kanadski boksač Adam Braidwood zadao je fatalne udarce nekadašnjem UFC-ovom borcu Timu Haugeu u boksačkom meču. Nokautirao ga je i Hauge je nakon toga dobio krvarenje u mozgu, završio je na operaciji, a nakon operacije je prvo bio u komi i na koncu je preminuo. Braidwood je po prvi puta nakon smrti opisao što se dogodilo u ringu.

“Ma znao sam, znao sam još u ringu, vidio sam po načinu na koji je pao. Odradio sam onu glupu proslavu i onda sam pao na koljena i čekao da se pomakne”, izjavio je kanadski boksač.

Braidwood se jedva suzdržavao da ne zaplače. “Želim se fokusirati na Tima i na njegovu obitelj, posebice na njegova sina, oni su tu najveće žrtve”, veli boksač.

Mnogi tvrde kako je sudac ranije trebao preknuti meč jer je Hauge već tri puta bio u nokdaunu uoči kobnog udarca. “Ma što ono znaju? Ti koji to govore ne bore se. Tim je htio nastaviti borbu, sudac nije tu kriv, pa provjeravao ga je, a Tim je bio priseban. Rekao je da želi nastaviti, ja bih napravio isto kao on i on bi napravio istu stvar meni”, kazao je Braidwood.

Ipak Braidwood je itekako potresen smrću suborca. “Čekao sam na koljenima da se Tim pomakne, gledao sam ga… Pomogao sam njegovom timu da ga podignu i nosio ga do kuta. Vidio sam mu lice i znao sam”, kazao je boksač.

Hauge je u na veliku scenu stupio 2006. godine u trećoj sezonu Ultimate Fightera, a pozivnicu UFC-a dobio je nakon devet pobjeda u deset nastupa. Započeo je odlično, svladao je Pata Barryja, ali onda su se zaredali porazi i UFC mu nije produljio ugovor.




Vratio se potom 2010. godine umjesto Chada Corvina na UFC 113 protiv Joeyja Beltrana, ali izgubio je sudačkom odlukom. Svoju posljednju borbu u najjačoj svjetskoj MMA promociju imao je 2011. godine protiv Matta Mitrionea, a izgubio je nokautom u prvoj rundi.

U MMA karijeri imao je 21 pobjedu i 13 poraza, a kada se prebacio u boks također je startao pobjedom, ali onda je tri puta za redom izgubio.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.