PEJIĆ SPEKTAKULARNO OBRANIO NASLOV! Ishii debitirao pobjedom i onda slavio s Cro Copom

Autor: DNEVNO.HR

FFC-ov prvak perolake kategorije Filip Pejić uspješno je obranio naslov tehničkim nokautom iskusnog Brazilca

Satoshi Ishii bez problema je slavio u svom prvom nastupu za Final Fight Championship te je prekidom u prvoj rundi zaključio sjajnu večer borbi na FFC 30 priredbi u Linzu na kojoj smo imali priliku vidjeti šest kickboxing mečeva, šest MMA borbi i jedan boksački meč. FFC-ov prvak perolake kategorije Filip Pejić uspješno je obranio naslov tehničkim nokautom iskusnog Brazilca, a svi borci na programu odradili su odlične borbe na što ukazuje činjenica da niti jedan MMA meč nije dočekao odluku sudaca.

Impresivan nastup Satoshija Ishiija u FFC debiju

Japanska zvijezda Satoshi Ishii u glavnoj borbi večeri rutinski je svladao Superior FC prvaka teške kategorije, Bjoerna Schmiedeberga. Zlatni olimpijac brzo je demonstrirao svoje elitne judo sposobnosti te Nijemca baca na pod gdje nakon kontrole iz gornje pozicije sredinom runde pronalazi kimuru i bespomoćni Schmiedeberg prisiljen je dati znak za predaju. Ishii je u ringu proslavio pobjedu u društvu legendarnog Mirka “Cro Copa” Filipovića kod kojeg već mjesecima trenira. S obzirom na iskustvo i ime koje nosi u borilačkom svijetu, Japanca bi već u idućem nastupu vjerojatno trebali gledati u borbi za naslov prvaka.

Filip Pejić prebio “Jacarezinha” i obranio naslov

U sunaslovnoj borbi MMA dijela večeri Filip Pejić uspio je obraniti svoj naslov u kategoriji do 66 kilograma odličnom pobjedom nad najiskusnijim protivnikom s kojim se do sada susreo u FFC-ovom ringu. Bivši član UFC-a nakon prve neuvjerljive runde uspio je preokrenuti meč i u drugoj je u potpunosti izdominirao brazilskog veterana. Na početku druge runde “Nitro” dolazi do gornje pozicije u parteru i to je bio početak kraja za Silvu. Pejić uz potpunu kontrolu kažnjava “Jacarezinha” ground and poundom sve dok sudac Grant Waterman nije vidio dovoljno i prekinuo meč. Sjajna pobjeda za Pejića i pravi korak prema njegovom toliko željenom povratku u UFC.

Picasa

Sjajni nastupi mladih regionalnih MMA nada u FFC debiju




Luka Ćurković upisao je šestu profesionalnu pobjedu završivši Selima Topuza gušenjem s leđa u drugoj rundi. Nadmoćnost u grapplingu osigurala je mladom hrvatskom borcu pobjedu u ovome meču. Nakon početnog ispitivanja, Turčin je pokazao svoje iskustvo u kickboxingu ugrozivši Ćurkovića na nogama s nekoliko dobrih udaraca. No u drugoj rundi Ćurković borbu seli u parter gdje protivnika kažnjava ground and poundom, a nakon nekog vremena uspijeva pronaći put do vrata izmorenog Topuza i borbu završava gušenjem

Prva ikada FFC borba u bantam kategoriji završila je ekspresnom pobjedom Stjepana Brčića. Njegov protivnik Davor Matić hrabro je prihvatio meč samo dan prije održavanja priredbe zamijenivši Magameda Batirova, ali nije imao ništa za neporaženog hrvatskog talenta. Brčić je prvo u borbi na nogama Matića pogodio odličnim direktom. Posao je nastavio žestokim ground and poundom da bi meč završio brzinskim submissionom.

Picasa

Sjajan nastup odradio je i Duško Todorović u srazu s iskusnijim Alexanderom Poppeckom. Nijemac je prijetio na početku meča, ali u prvoj rundi nitko nije ostvario zavidnu prednost. No u drugj rundi je odmah bilo jasno da Poppeck kondicijski pada. Todorović preuzima kontrolu nad borbom i kasnije u rundi dolazi do gornje pozicije u parteru. Nakon ground and pounda Todorović na samom koncu runde pronalazi put do leđa i Poppeck brzo daje znak za predaju. Prvi nastup u FFC-u i peta uzastopna pobjeda prekidom za neporaženog 22-godišnjaka pred kojim je očito velika karijera.




U MMA dijelu programa vidjeli smo i teškaški obračun Ivana Vitasovića koji je ostvario najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri, svladavši Iranskog gorostasa Masouda Ranjbara tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Sepp slavio

Hrvatski olimpijski boksač nakon šest rundi slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom nanijevši Levanu Lukhutashviliju prvi poraz u karijeri. Smirenost te tehnička i fizička superiornost osigurale su Sepu pobjedu u najtežem dosadašnjem profesionalnom meču. Lukhutashvili je u meč ušao s četiri nokauta u isto toliko nastupa, no pokazalo se da je prejednostavan borac i sirova snaga mu nije dovoljna da ugrozi Hrvata.

Gruzijac se pokazao čvrstim i priliku je tražio snažnim i opasnim udarcima, no već nakon dvije runde počeo ga je hvatati umor i razlika u klasi između dva borca bila je i više nego očita. U petoj rundi Lukhutashvili je pokušao zadnjim rezervama još jednom zaprijetiti, ali bez uspjeha. Hrvatski borac je zatvorio meč čistom pobjedom i nakon dva europska srebra kao amaterski natjecatelj spreman je nastaviti svoj put prema svjetskoj tituli u profesionalnom boksu.

Shkodran Veseli impresivnim nastupom izborio borbu za titulu, pobjede Petjea i Mikelića

Shkodran Veseli osigurao je mjesto izazivača FFC-ove velter kategorije velikom pobjedom protiv Dimitriosa Chiotisa u glavnom meču kickboxing dijela večeri. U vrlo zanimljivom kickboxing programu vidjeli smo nekoliko sjajnih mečeva, a do pobjeda su došli Samo Petje, Meletis Kakoubavas, Teo Mikelić, Rene Wimmer i debitant Markus Ehrenhofer.

Albanac je svakako bio glavna zvijezda ovog eventa, a to je potvrdio impresivnim nastupom i još impresivnijom pobjedom. Brzina, tehnika, preciznost, snaga, sve je bilo na njegovoj strani. Nikad bolji Shkodran će se sada vjerojatno boriti protiv Eyevana Danenberga, odnosno njih dvojica će reprizirati meč za prvog FFC prvaka ove kategorije, no uz ovakav napredak šanse Albanca su sigurno veće nego prošli put.

Samo Petje došao je do pobjede u meču gdje nije prikazao ono što je htio. 20-godišnji rumunjski borac Eduard Chelariu ušao je hrabro i bez respekta. Petjeu su suci na kraju zasluženo dodijelili pobjedu, no teško da će on sam biti zadovoljan nastupom. Mladi Rumunj je svakako zaslužio novi FFC poziv.

Iako je prošlog vikenda također imao nastup, Teo Mikelić je došao potpuno svjež te mu je Austrijanac Thomas Leitner pravi otpor pružao tek tijekom prve runde. Kako je vrijeme prolazilo Mikelić je bio sve opušteniji, pa smo tako vidjeli i podosta pokušaja atraktivnih tehnika, no one nisu pronalazile mjesto na kojem bi došlo do prekida borbe. Kraj meča Mikelić je dočekao aktivan i spreman za još, dok je Leitner izgledao kao da mu je svega dosta. Čista i zaslužena pobjeda hrvatskog borca i bivšeg izazivača lake kategorije, u borbi koju je prihvatio kao zamjenski borac.

FFC 30 rezultati:

MMA:

Satoshi Ishii def. Bjoern Schmiedeberg – submission (kimura), 1. runda
Filip Pejić def. Fabiano Silva – TKO, 2. runda
Ivan Vitasović def. Masoud Ranjbar – TKO, 2. runda
Duško Todorović def. Alexander Poppeck – submission (gušenje s leđa), 2. runda
Stipe Brčić def. Davor Matić – submission (heel hook), 1. runda
Luka Ćurković def. Selim Topuz – submission (gušenje s leđa), 2. runda

BOKS:

Hrvoje Sep def. Levani Lukhutashvili – jednoglasna sudačka odluka

KB:

Shkodran Veseli def. Dimitrios Chiotis – tehnički nokaut, 2. runda
Samo Petje def. Eduard Chelariu – jednoglasna sudačka odluka
Meletis Kakoubavas def. Giorgi Bazanov – tehnički nokaut, 3. runda
Rene Wimmer def. Budimir Bajbić – tehnički nokaut, 1. runda
Teo Mikelić def. Thomas Leitner – jednoglasna sudačka odluka
Markus Ehrenhofer def. Benjamin Masudi – jednoglasna sudačka odluka

Autor:DNEVNO.HR
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.