Facebook: Michael Bisping (official)

Jedna od nabrutalnijih borbi: Pogledajte isprebijano lice Michaela Bispinga nakon što je obranio naslov prvaka (FOTO)

Autor: Bruno Herljević

Bila je to jedna od najbrutalnijih borbi, a Bisping je preživio nevjerojatne udarce Dana Hendersona i nakon pet rundi, odlukom sudaca, po prvi puta je obranio naslov i usput je nanizao već pet pobjeda za redom.

U Manchester Areni, na svom terenu, Michael Bisping obranio je naslov prvaka srednje kategorije UFC-a. Bisping je po prvi puta branio naslov i to u povijesnom revanšu s legednom MMA borbi, Danom Hendersonom.

Bila je to jedna od najbrutalnijih borbi, a Bisping je preživio nevjerojatne udarce Dana Hendersona i nakon pet rundi, odlukom sudaca, po prvi puta je obranio naslov i usput je nanizao već pet pobjeda za redom. Spomenimo i kako Bisping sada ima najviše pobjeda u povijesti UFC-a, čak 20.

U prvoj rundi Bisping je žestoko napao Henda, bilo je tu dosta razmjene udaraca, a Amerikanac je uspio otvoriti ranu iznad Bispingova oka. Pola minute prije isteka prve runde Henderson je srušio prvaka krošeom i ušao na ground and pound, ali nje ga uspio završiti. U posljednjim sekundama Bisping se uspio dići na noge potpuno raskrvavljena lica. Druga runda bila je puno teža za Bispinga koji gotovo ništa nije vidio na jedno oko, ali to ga nije kočilo da napadne. Bisping je bio bolji, ali Hendo ga je opet rušio i ‘mountao’, ali engleski borac uspio se obraniti.

U trećoj rundi svi su gledali u Bispingovo oko koje je izgledalo užasno, ali iznenađujuće Bisping je dominirao, a Hendo promašivao. Četvrta runda bila je bolna za Hendersoan jer ga je Bisping pogodio u međunožje, a sudac je nakratko prekinuo borbu, a za to vrijeme je prvak nabrijavao publiku. Na koncu je četvrta runda potpuno opravdano pripala Englezu koji je sjajno gađao low-kickovima i direktima. U petoj i konačnoj rundi, Hendo je bio agresivniji, ali je puno promašivao, dok je Bisping pametno vraćao udarce iz kontre sa distance. Bisping je na kraju runde uspio letećim koljenom sruširi Hendersona, ali nije uspio završiti meč prije zvona.

Na koncu je Bisping slavio odlukom sudaca i obranio naslov, a kako je izgledalo njegovo lice nakon borbe, uvjerite se i sami.

14492363_10210991543971305_4468827046768610045_n

U sunaslovnoj borbi večeri bivši prvak poluteške i petorangirani borac srednje kategorije Vitor Belfort obračunao se s devetorangiranim Gegardom Mousasijem. Mousasi je slavio u trećoj rundi tehničkim nokautom.




Mirsad Bektić je gušenjem poraio Russela Doanea, kao i Stefen Struve Daniela Omielanczuka.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.