“Medvjedi” vodili do zadnje minute a onda u par sekundi primili dva pogotka

Autor: Andrija Kačić Karlin

U susretu 5. kola druge faze EBEL lige, hokejaši Medveščaka su na gostovanju u Klagenfurtu izgubili od KAC-a 4-5 (0-2, 0-0, 4-1) primivši dva gola u posljednjoj minuti utakmice

Bio je to raspad u zadnjim sekundama. U susretu 5. kola druge faze EBEL lige, hokejaši Medveščaka su na gostovanju u Klagenfurtu izgubili od KAC-a 4-5 (0-2, 0-0, 4-1) primivši dva gola u posljednjoj minuti utakmice.

Medveščak je vodio 2-0 i 3-1, a na ulazu u posljednju minutu imao je pogodak prednosti (3-2), ali to nije bilo dovoljno za osvajanje bodova u Klagenfurtu. Medvjedi’ su i u prošlom kolu ispustili vodstvo 2-0, tada su tri minute prije kraja utakmice vodili protiv Red Bulla, a na kocu su izgubili.

Medveščak je u Klagenfurtu poveo 2-0 golovima Jozefa Baleja (1:59) i Sondrea Oldena (15:51) i dva gola viška je zadržao do konca druge trećine. U prvoj minuti posljednje dionice smanjio je Manuel Ganahl, no tri minute kasnije Balej vraća na plus dva (3-1). Andrew Kozek je u 56. smanjio na 2-3, a nažalost u posljednjim trenucima susreta KAC je okrenuo rezultat golovima Martina Schumniga (59:41) i Ganahla (59:54).

Medveščak je nakon ovog poraza pao na posljednje, šesto mjesto s tri boda, dok je KAC sada četvrti s pet bodova. Na vrhu ljestvice su Vienna Capitalsi sa 19 bodova.

Iduću utakmicu Medveščak će igrati za dva dana u Ledenoj dvorani Doma sportova protiv istog suparnika.

Dodajmo, kako je Disciplinska komisija EBEL-a kaznila Medveščak zbog incidenata za vrijeme utakmice protiv Red Bulla (2-3). Liga je sa 1.000 eura kaznila Medveščak zbog tehničkih nedostataka i poteškoća sa signalom video sustava u dvorani koji su omeli Live Stream na zagrijavanju momčadi i prvih 10 minuta utakmice kao i zbog bacanja nedozvoljenih predmeta na led.

Uz navedenu disciplinsku mjeru Liga je Medveščaku odredila i uvjetnu kaznu u visini 5.000 eura ukoliko se slična situacija ponovi uz napomenu kako je ovo prvi puta da se ovakav slučaj dogodio u Zagrebu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.