Majstor je majstor, gol i asistencija Ivana Perišića

Autor: Hina, AKK

Inter je u derbiju kola pobijedio Fiorentinu 3-0, Milan je identičnim rezultatom na gostovanju porazio Crotone, dok je Roma na gostovanju u Bergamu slavila protiv Atalante 1-0.

Nakon Juventusa i Napolija pobjede na otvaranju sezone u Serie A ostvarili su i Inter, Roma i Milano, a među strijelce se upisao i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

Inter je u derbiju kola pobijedio Fiorentinu 3-0, Milan je identičnim rezultatom na gostovanju porazio Crotone, dok je Roma na gostovanju u Bergamu slavila protiv Atalante 1-0.

Inter je daleko lakše nego što se očekivalo pobijedio Fiorentinu, a pobjeda milanskog sastava mogla je biti i uvjerljivija. Jedan od najboljih igrača utakmice bio je Perišić koji je postigao pogodak i upisao asistenciju.

Domaćin je stigao u vodstvo golom Maura Icardija iz kaznenog udarca u 6. minuti. Isti je igrač u 15 minuti povisio na 2-0 nakon sjajnog Perišićevog ubačaja. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je Perišić postigavši u 79. minuti gol za 3-0. Perišić je odradio svih 90 minuta, a Marcelo Brozović je ušao u igru u 71. minuti.

Milan Badelj nije nastupio za Fiorentinu, a nije bilo niti Nikole Kalinića koji je bi u ponedjeljak trebao potpisati ugovor za Milan.

Uvjerljiv je bio i Milan koji je sve dvojbe u Crotoneu riješio u prvih 25 minuta golovima Kessiea (6-11m), Cutronea (18) i Susa (23). U nastavku susreta više nije bilo golova. Milanu je pomoglo i to što je Crotone od treće minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Ceccherini. Ante Budimir je odigrao cijeli susret za domaći sastav.

Roma je u Bergamu slavila 1-0, a pogodak odluke zabio je Aleksandar Kolarov u 31. minuti. Kolarov je u svom prvom službenom nastupu za rimski klub postigao pogodak iz slobodnog udarca sa 20-tak metara.




Udinese je kod kuće izgubio od Chieva 1-2, a Stipe Perica je igrao zadnjih pola sata.

Genoa, Ivana Jurića je na gostovanju kod Sassuola odigrala 0-0, a bez golova je završio i susret između Lazija i novaka SPAL-a.

U subotu su pobjede ostvarili Juventus i Napoli. Juventus je sa 3-0 svladao Cagliari, a prvi gol postigao je hrvatski napadač Mario Mandžukić koji je u 12. minuti volejem doveo u vodstvo domaćine. Za Juventus su još zabili i Paulo Dybala (45+2) te Gonzalo Higuain (66). Mandžukić je odigrao cijeli susret za Juventus, dok Marko Pjaca, koji je nedavno počeo s treninzima nakon ozljede koljena, nije bio u sastavu. Duje Čop, koji je za Cagliari igrao do 81. minute, pružio je solidnu partiju te je izborio penal, kojeg u 39. minuti nije iskoristio Diego Farias.




Napoli je na gostovanju pobijedio Veronu 3-1. Gosti su poveli 3-0 golovima Souprayena (32-ag), Milika (39) i Ghoulama (62), da bi na konačnih 1-3 smanjio Pazzini (83-11m). Marko Rog ostao je na klupi Napolija, dok Ivan Strinić nije konkurirao za nastup u Veroni.

Autor:Hina, AKK
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.