Facebook, UEFA.com

KUP KONFEDERACIJA: Njemačka i Čile u polufinalu

Autor: Andrija Kačić Karlin

Njemačka osvojila je prvo mjesto u skupini B na Kupu konfederacija zahvaljujući 3-1 (0-0) pobjedi protiv prvaka Afrike Kameruna u susretu 3. kola igranom u Sočiju, dok se u polufinale plasirao i prvak Južne Amerike Čile koji je istovremeno odigrao 1-1 (0-1) protiv Australije

Aktualni svjetski nogometni prvak Njemačka osvojila je prvo mjesto u skupini B na Kupu konfederacija zahvaljujući 3-1 (0-0) pobjedi protiv prvaka Afrike Kameruna u susretu 3. kola igranom u Sočiju, dok se u polufinale plasirao i prvak Južne Amerike Čile koji je istovremeno odigrao 1-1 (0-1) protiv prvaka Azije, Australije u Moskvi.

Nakon što u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka u Sočiju, Njemačka je povela na startu nastavka preko Kerema Demirbaya (48). Timo Werner (66) je svojim prvim golom povisio na 2-0, Vincent Aboubakar (78) uspio je nakratko smanjiti na 2-1, ali je Werner (81) vrlo brzo još jednom pogodio za konačnih 3-1.

U Moskvi je povela Australija preko Jamesa Troisija (42), a konačnih 1-1 postavio je Martin Rodriguez (67).

Njemačka je natjecanje u skupini okončala sa sedam bodova, Čile s pet, Australija s dva, a Kamerun s jednim bodom.

Njemačka će tako igrati u polufinalu u četvrtak protiv Meksika, koji je završio kao drugi u skupini A, dok će Čile u srijedu odmjeriti snage s pobjednikom skupine A Portugalom .

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.